Θέμα ωρών η απελευθέρωση της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές

Φαίνεται πως έφτασε η ώρα μιας προαναγγελθείσας ήττας για το Ισλαμικό Κράτος καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ αναμένεται να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της Μοσούλης μέσα στις επόμενες ώρες, αφού οι γραμμές άμυνας των τζιχαντιστών μοιάζουν να έχουν καταρρεύσει.

 

Σύμφωνα με την κρατική ιρακινή τηλεόραση, οι τελευταίες θέσεις άμυνας των τζιχαντιστών γίνονται στόχος αεροπορικών βομβαρδισμών, αλλά και σφοδρών πυρών πυροβολικού, ενώ μαύρος καπνός αναδύεται πάνω από το σημείο που ελέγχουν, σύμφωνα με την μαρτυρία τηλεοπτικού συνεργείου του Reuters.

 

«Βρισκόμαστε τώρα λίγα μέτρα μακριά και σε λίγο θα ανακοινωθεί η ολική νίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, επικαλούμενος τους ανταποκριτές της κρατικής τηλεόρασης του Ιράκ, που βρίσκονται στην περιοχή των συγκρούσεων στην Παλιά Πόλη της Μοσούλης.

 

Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται να χάσει το σημαντικότερο προπύργιό του στο Ιράκ και την ανεπίσημη έδρα του αυτόανακηρυχθέντος χαλιφάτου.

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!