ΝΔ: 'Ανίκανη' και 'άσχετη' η κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα στις αγορές

Αφορμή για τη συγκεκριμένη παρέμβαση της ΝΔ ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι «η έξοδος στις αγορές δεν προαναγγέλλεται».  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Μοσχάτο «το να θεωρεί ο κ. Τζανακόπουλος αυτονόητο το ακριβώς αντίθετο επιβεβαιώνει την ανικανότητα και την ασχετοσύνη αυτής της κυβέρνησης».

Στο θέμα μιας ενδεχόμενης εξόδου στις αγορές σε αναφορά του κατά την ομιλία του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει:

«Εκεί που θα έπαιζαν τα νταούλια για να χορεύουν οι αγορές, σήμερα γίνονται μυστικές συναντήσεις με διεθνείς τραπεζικούς οίκους, μπας και με μια περιορισμένη έξοδο στις αγορές καλυφθεί η τεράστια αποτυχία τους και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η πραγματική οικονομία. Όμως, με μια ανταλλαγή ομολόγων, η οποία ενδεχομένως να επιτευχθεί, δεν επέρχεται αλλαγή του πολύ κακού κλίματος στην οικονομία ούτε της θλιβερής κατάστασης, που όλοι σας βιώνετε, στην αγορά. Και βέβαια αυτοί, οι οποίοι μιλούν σήμερα για έξοδο της χώρας στις αγορές, ξεχνούν ότι η Ελλάδα είχε βγει δύο φορές στις αγορές το 2014 και θα δανειζόταν σταθερά και ομαλά σήμερα εάν δεν είχε προηγηθεί η δική τους καταστροφική θητεία. Και βέβαια θα είχε αποφευχθεί και το τρίτο και το τέταρτο Μνημόνιο.

Εμείς δεν θα πούμε αυτό το οποίο έλεγε ο κ. Τσίπρας στις 15 Μαρτίου του 2014, όταν τότε η χώρα βγήκε στις αγορές. Τι έλεγε; Διαβάζω: «Θα πρόκειται για μια στημένη έξοδο με προσυμφωνημένη αγοραπωλησία με συγκεκριμένο οίκο, που θα αποδώσει μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητα κέρδη». Εμείς δεν θα πούμε αυτό. Γιατί δεν είμαστε το ίδιο. Εμείς θα πούμε: Μακάρι να βγούμε στις αγορές. Το καλό της χώρας μας ενδιαφέρει. Αναρωτιέμαι, όμως, ειλικρινά αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται οποιαδήποτε ευθύνη και ντροπή για αυτά τα οποία έλεγαν και έκαναν τότε».


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!