Συνάντηση της Γραμματείας της Περιφ. Οργάνωσης Κεντρ. Μακεδονίας με τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη


Έκτακτη πολύωρη συνάντηση εφ' όλης της ύλης σε ότι αφορά το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας είχαν μέλη της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Κεντρικής Μακεδονίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο στην Θεσσαλονίκη με αφορμή την αιφνιδιαστική και εν μέσω θέρους πρόθεση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΣΔΑ) να καταθέσει πρόταση προς την Εδική Γραμματεία συμπράξεων Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΕΓΣΔΙΤ) με στόχο την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων (ΜΕΑ).  

Ο συντονιστής της Περιφερειακής οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας Φίλιππος Γκανούλης και το μέλος της Γραμματείας Κώστας Καραγιώργης κατέθεσαν τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων Κεντρικής Μακεδονίας γύρω από την εφαρμογή του νέου περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της περιφέρειας ενώ συζητήθηκαν αναλυτικά τρόποι υπέρβασης των προβλημάτων εφαρμογής των τοπικών σχεδίων διαχείρισης σε επίπεδο Δήμου. Ακόμη τέθηκε το ζήτημα των διαθέσιμων Δημόσιων πόρων υλοποίησης των έργων και η πραγματική αναγκαιότητα υλοποίηση του μέσω σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού τομέα. Πιο αναλυτικά, τονίστηκε η ανάγκη άμεσης εφαρμογής προγράμματος διαλογής στην πηγή οργανικών απορριμμάτων στους Δήμους της περιφέρειας όπου τέθηκε το ζήτημα επιτακτικής ανάγκης υλοποίησης των μονάδων εκτροπής βιοαποδομήσιμων ως τελικοί αποδέκτες ενώ συζητήθηκαν και προσωρινές εναλλακτικές αυτών. Ακόμη συζητήθηκαν ζητήματα γύρω από την αδειοδότηση των Πράσινων σημείων καθώς τις δυνατότητες χρηματοδότησης των Δήμων για την υλοποίηση τους. Επιπρόσθετα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος με την σειρά του έκανε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τον σχεδιασμό του Υπουργείου σε ότι αφορά την υλοποίηση των Περιφερειακών σχεδιασμών ανά περιφέρεια. Τέλος επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η διάθεση για περαιτέρω στενή συνεργασία.

Η Γραμματεία της ΠΟ Κεντρ. Μακεδονίας των Οικολόγων Πράσινων


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!