Πωλούσε μέσω διαδικτύου δήθεν θαυματουργό καφέ για εγκύους

Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο καταγγελιών χρηστών του διαδικτύου, ότι χρήστης κλειστής ομάδας στο Facebook και σε ιστοσελίδες με βιολογικά και οικολογικά προϊόντα,  είχε αναρτήσει αγγελία, με την οποία διέθετε προς πώληση αυτοσχέδιο σκεύασμα και συγκεκριμένα, δήθεν «βιολογικό καφέ», που πωλούσε έναντι 50 ευρώ, υποσχόμενος στους υποψήφιους αγοραστές ότι η κατανάλωσή του επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στις εγκυμονούσες, αποτρέποντας την αποβολή κατά τη διάρκεια της κυοφορίας!

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε και την αλληλογραφία με τη διαχειρίστρια εταιρεία του κοινωνικού δικτύου καθώς και με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου, προέκυψε η εμπλοκή του συλληφθέντα στην υπόθεση και ταυτοποιήθηκε ψηφιακά και προανακριτικά η δράση του.

Προχθές, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε τον δράστη, κατά την παραλαβή προσημειωμένου χαρτονομίσματος για την πώληση του σκευάσματος σε μία αστυνομικό που προσποιήθηκε την έγκυο και την δήθεν ενδιαφερόμενη.

Στις έρευνες που ακολούθησαν στην οικία καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με σκόνη καφέ χρώματος και κόκκους πράσινου χρώματος αγνώστου προελεύσεως, συνολικού μικτού βάρους 18 γραμμαρίων, που έχουν σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση, αν και δεν πιστεύουν οι αστυνομικοί ότι είχε κάτι επικίνδυνο, το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Παραμένει άγνωστο πόσοι μπορεί να ήταν τα θύματά του, αλλά εκτιμάται ότι για να υπήρξαν καταγγελίες από άτομα που είδαν την αγγελία αλλά δεν αγόρασαν και για να το διαφήμιζε, μάλλον θα είχε προλάβει να βρει πελάτες και πελάτισσες…

Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας :

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!