Ο Ακης προτείνει: Τρούφες με σοκολάτα και αλάτι


  • ¾ της κούπας (180 ml) κρέμα γάλακτος
  • 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • χοντρό αλάτι για πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε την κρέμα σε ένα μικρό κατσαρολακι σε μετρια φωτιά και δινουμε μια βραση. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω.
  • Βάζουμε το μπολ πάνω από ένα κατσαρολακι με νερό που σιγοβράζει και με ένα μεταλλικό κουτάλι η με μια σπατουλα, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο. 
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε μια μεταλλική φόρμα 20 Χ 20 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Χτυπάμε τη φόρμα μας για να πάει το μείγμα παντού. Είναι βολικό να εξέχει η λαδόκολλα από το ταψί για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη τρούφα πιο εύκολα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
  • Αφαιρούμε την τρούφα από το ταψί και φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε σε 18 ίσα ορθογώνια κομμάτια.
  • Τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!