«Βρυχάται» η Βόρεια Κορέα: Εάν αγγίξετε τον Κιμ Γιονγκ Ουν, θα επιτεθούμε με πυρηνικά

Με πυρηνική επίθεση στην «καρδιά» των ΗΠΑ απείλησε την Ουάσινγκτον η Βόρεια Κορέα, σε περίπτωση που η υπερδύναμη αποπειραθεί να καθαιρέσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Η νέα αυτή απειλή έρχεται ως απάντηση σε δηλώσεις του διευθυντή της CIA Mάικ Πομπέο, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είπε ότι η κυβέρνηση Τραμπ πρέπει να βρει έναν τρόπο να «χωρίσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν από τα αυξανόμενα πυρηνικά αποθέματα» της Βορείου Κορέας. «Είμαι σίγουρος ότι οι Βορειοκορεάτες είναι αξιαγάπητοι άνθρωποι, που θα ήθελαν πολύ να τον δουν να αποχωρεί από την εξουσία [σ.σ.: τον Κιμ Γιονγκ Ουν]» είχε τονίσει ο διευθυντής της CIA. 

Το κρατικό κανάλι της Βορείου Κορέας KCNA μετέδωσε την Τρίτη δηλώσεις εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας που φέρεται να είπε πως σε περίπτωση που απειληθεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν, τότε οι χώρες και τα πρόσωπα που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα θα «εξαλειφθούν προληπτικά». Μάλιστα, τόνισε ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει «ακόμη και πυρηνικά όπλα». 

«Εάν οι ΗΠΑ αποπειραθούν να πάρουν την εξουσία από τον απόλυτο ηγέτη μας, θα απαντήσουμε με ένα ανελέητο χτύπημα στην καρδιά της χώρας, χρησιμοποιώντας το πυρηνικό μας οπλοστάσιο» φέρεται να δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών. 

Οι απειλές αυτές έρχονται λίγο καιρό αφότου οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσαν ότι η Βόρεια Κορέα έχει επιταχύνει το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων. 

 

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!