Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών: Εκατοντάδες παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών-βρεφικών σταθμών και ΚΔΑΠ στον δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Θεσσαλονίκη, 10/07/2017

Εκατοντάδες παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών-βρεφικών σταθμών και ΚΔΑΠ στον δήμο Νεάπολης-Συκεών.


Κάθε χρόνο περισσεύουν οι υποσχέσεις και οι θριαμβολογίες για την κάλυψη δήθεν όλων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών που θα γευτούν το αυτονόητο δικαίωμα τους, της δωρεάν δηλαδή συμμετοχής τους στα τμήματα των παιδικών-βρεφικών σταθμών και στα ΚΔΑΠ. 
Η αλήθεια, απέναντι σε αυτές τις θριαμβολογίες, λέει ότι και φέτος χιλιάδες παιδιά πανελλαδικά θα μείνουν εκτός αυτών των δομών.
Συγκεκριμένα, περίπου 50.000 παιδιά σε όλη την χώρα, θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών , Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ Με Ειδικές Ανάγκες (ΜΕΑ), από αυτά που έκαναν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε χιλιάδες άλλα, των οποίων οι γονείς δεν έκαναν αίτηση στο εν λόγω πρόγραμμα, καθώς δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής.
Οι οικογένειες αυτές θα κληθούν από Σεπτέμβρη, εφόσον μπορούν, να ανταποκριθούν στα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών (αν καταφέρουν να βρουν θέση), ή στα αυξημένα δίδακτρα των ιδιωτικών.
Η φανερή απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αγωγής και φροντίδας του παιδιού και των κατάλληλων δομών, που θα έπρεπε να υλοποιούνται υπό την αποκλειστική ευθύνη του κράτους, φαίνονται και στον δικό μας δήμο Νεάπολης-Συκεών.
Συγκεκριμένα πάνω από 800 παιδάκια – χωρίς να υπολογιστούν οι αιτήσεις οικογενειών που δεν πέρασαν μέσα από τις υπηρεσίες του δήμου αλλά και εκείνων που δεν είχαν δικαίωμα υποβολής αίτησης – θα βρουν κλειστές τις πόρτες, αφού δεν επαρκούν οι δημοτικές δομές για να καλύψουν τον αριθμό των υπαρχόντων αναγκών.
Σοβαρές ελλείψεις αναγκαίων υποδομών, ακαταλληλότητα αρκετών από τις ήδη υπάρχουσες και πολυάριθμα τμήματα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την κατάσταση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.
Ευθύνη γι αυτή την κατάσταση φέρνει τόσο η κυβερνητική πολιτική των περικοπών και των αντιλαϊκών μέτρων, όσο και της διοίκησης του δήμου που επιμένει στην ανταποδοτικότητα και το ξεζούμισμα των λαϊκών οικογενειών.
Το δικαίωμα των παιδιών μας στην Προσχολική Αγωγή δεν μπορεί να "κοστολογείται" και να μπαίνει συνεχώς στη μέγγενη των αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων. 
Τέρμα πια η κοροϊδία! Η Προσχολική Αγωγή δεν είναι πολυτέλεια. Είναι βασική ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια και ταυτόχρονα απαραίτητη για την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση του παιδιού
Να δοθούν άμεσα τα αναγκαία κονδύλια για τη δημιουργία όλων των κατάλληλων υποδομών και την δωρεάν κάλυψη όλων των θέσεων για κάθε παιδί.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών
Βέλλης Χαράλαμπος

Κατσάνη-Τερζηβασιλειάδου Ρένα


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!