Παράταση στην υποβολή μηχανογραφικών


Σύμφωνα με την αλλαγή της τελευταίας στιγμής και λίγες ώρες πριν την εκπνοή της σημερινής αρχικά προθεσμίας, ανακοινώθηκε ότι η υποβολή των μηχανογραφικών για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ παρατείνεται μέχρι και την Τρίτη 18-7-2017.
Για την υποστήριξη των υποψηφίων κατά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν στις 18-7-2017, ημέρα Τρίτη και ώρες λειτουργίας σχολείων.
Αν και είναι μόλις η δεύτερη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβρη σε αρκετές αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο, με ευνοημένους κυρίως τους υποψήφιους του 2ου, 3ου και 5ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή των θετικών, των ιατρικών και των οικονομικών σπουδών.
– Στις θετικές και τεχνολογικές σπουδές ανοίγουν οι σχολές Πληροφορικής και Στατιστικής.
– Στις επιστήμες Υγείας ανοίγουν οι σχολές Δασολογίας και Χημείας.
– Στις επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής ανοίγουν επιπλέον τμήματα ΤΕΙ, κυρίως στο αντικείμενο της Πληροφορικής και της Διοίκησης.
– Μεγάλοι χαμένοι οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών (1ο πεδίο) και των Παιδαγωγικών (4ο πεδίο) που περιορίζονται σε πολύ λίγες επιπλέον επιλογές όπως θεατρικές σπουδές και τμήματα ψηφιακών μέσων.

Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!