Ποιος Μπιλ Γκέιτς; Ο Τζεφ Μπέζος έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη

Μια ραγδαία άνοδος των μετοχών της Amazon μαζί με τη δημοσιοποίηση των κερδών του διαδικτυακού λιανοπωλητή, εκτόξευσε τον Τζεφ Μπέζος στην πρώτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, αφήνοντας πίσω του τον Μπιλ Γκέιτς!

Σήμερα Πέμπτη, η μετοχή της εταιρείας διαδικτυακού λιανεμπορίου ενισχύεται κατά 1,8% στα 1.071 δολάρια. Αν τα κέρδη αυτά διατηρηθούν ως το τέλος της συνεδρίασης του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ο 53χρονος Μπέζος θα ξεπεράσει τον Γκέιτς στη σχετική λίστα του Bloomberg (Billionaires Index). Ο 61 ετών συνιδρυτής της Microsoft βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας από τον Μάιο του 2013.

Επενδυτές και αναλυτές βλέπουν την Amazon να αυξάνει τα μερίδια σε αγορές όπως η ένδυση και τα παντοπωλεία, ενώ μεγάλη είναι και η επιτυχία των νέων συνδρομών που πούλησε ο διαδικτυακός έμπορος λιανικής πώλησης για 99 δολάρια ετησίως για την υπηρεσία «Amazon Prime», η οποία προσφέρει εκπτώσεις στη διανομή αλλά και streaming μουσικής και βίντεο. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί πως όσοι έχουν συνδρομές σπαταλούν πολύ περισσότερα χρήματα από τους πελάτες χωρίς συνδρομή.

Η Amazon αναμένεται να ανακοινώσει τριμηνιαία έσοδα 37,2 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 22% από το περασμένο έτος. Στον Μπέζος ανήκει το 17% της Amazon, η οποία έχει γνωρίσει ραγδαία χρηματιστηριακή άνοδο 40%, προσθέτοντας 24,5 δισ. δολάρια στη συνολική αξία της περιουσίας του.

Πηγή: insider.gr


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!