Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση Νεάπολης Συκεών: Ανακοίνωση για την απόλυση των παρατασιούχων στο δήμο Νεάπολης Συκεών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοπόρος και πάλι ο Σ.Δανιηλίδης όταν πρόκειται να απολύσει και να στείλει στην ανεργία εργαζόμενους. Θυμίζουμε ότι ήταν αυτός που με την απλή διαρροή σε συγκεκριμένο κανάλι της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έσπευσε πρώτος από όλους, να απολύσει 3 συμβασιούχους καθαριότητας με απόφαση του, που όμως ακυρώθηκε στην συνέχεια από τον Γ.Γ. της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Τώρα και λίγες μόνο ώρες πριν ψηφισθεί στην ελληνική βουλή η διάταξη που δίνει την δυνατότητα στους Δήμους να συνεχίσουν να απασχολούν αυτούς τους εργαζόμενους, επικαλούμενος πράξη του επιτρόπου σύμφωνα με την οποία δεν θεωρήθηκαν τα εντάλματα πληρωμής τους, ανακοίνωσε την εκ νέου απόλυση τους προειδοποιώντας ταυτόχρονα και για απόλυση όλων των συμβασιούχων, δηλαδή και των 35 εργαζόμενων.
Προειδοποίηση που έκανε πράξη, μάλιστα πριν καν εκδοθεί η ερμηνευτική εγκύκλιος από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την έκδοση απόφασης του που έστειλε το Σάββατο 1/7 με courier στα σπίτια των εργαζομένων!!!
Οι θέσεις του Σ.Δανιηλίδη σχετικά με το καθεστώς απασχόλησης προσωπικού στην καθαριότητα είναι γνωστές. Φανατικός υπέρμαχος της ιδιωτικοποίησης των ανταποδοτικών υπηρεσιών, προνομιακός συνομιλητής του Φούχτελ και ντόπιων επιχειρηματικών συμφερόντων, ανήκει στην κλίκα των πρασινογαλάζιων δημάρχων που καθοδηγούμενοι από πολιτικά και ιδιωτικά συμφέροντα πολέμησαν και πολεμούν  με λύσσα κάθε προσπάθεια για μόνιμη και σταθερή εργασία, για πλήρη άσκηση των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και την παροχή ουσιαστικών  ανταποδοτικών υπηρεσιών με ίδια μέσα μια δαπάνη που πληρώνει πανάκριβα ο δημότης.
Για τον λόγο αυτό στα πολλά χρόνια θητείας του, είναι προσανατολισμένος να καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου με κάθε είδους συμβάσεις και ελαστικές σχέσεις εργασίας, με παράνομη απασχόληση προσωπικού από ειδικά προγράμματα και μεταφορά εργαζομένων άλλων ειδικοτήτων στην καθαριότητα.
Ο Δήμος Νεάπολης Συκεών δεν εκμεταλλεύτηκε την απελευθέρωση των προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που νομοθετήθηκε το 2016 και  απουσιάζει παταγωδώς από την λίστα των 2.576 ήδη εγκεκριμένων θέσεων που θα προκηρυχθούν από τον ΑΣΕΠ.
Καλούμε τον κ.Δανιηλίδη να αξιοποιήσει πλήρως την πρόσφατα ψηφισμένη νομοθετική ρύθμιση:
1. Να καλέσει άμεσα δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου και την πρόβλεψη σε αυτόν κενές οργανικές θέσεις τακτικού προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (ηλεκτροφωτισμός, καθαριότητα) που έχει πραγματικά ανάγκη ο Δήμος, σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες, το Σωματείο εργαζομένων και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
2.Μετά την έγκριση του Ο.Ε.Υ. να ζητήσει  άμεσα την πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων από τον ΑΣΕΠ με αξιοκρατικά κριτήρια.

3.Να εφαρμόσει την παρ.2 του ψηφισθέντος άρθρου επαναπροσλαμβάνοντας όλους τους εργαζόμενους που παρείχαν υπηρεσία  μέχρι την 7/6/17 με την υπογραφή νέας σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετικό άρθρο και την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.   


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!