Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη: Εξατομικευμένη αντι-οξειδωτική διατροφή με βάση πρωτοποριακό τεστ οξειδωτικού στρες

Δρ Βαρβάβα Καραγκιοζάκη: Εξατομικευμένη αντι-οξειδωτική διατροφή
με βάση πρωτοποριακό τεστ οξειδωτικού στρες

Μπορεί μια ειδική διατροφολογική δίαιτα να μειώσει τα κιλά μας, να προλάβει ή ακόμη και να θεραπεύσει ασθένειες αλλά και να δώσει ευεξία και ομορφια στον οργανισμό μας;
Ναι, απαντά κατηγορηματικά η ειδική καρδιολόγος Δρ Βαρβάρα Καρακγιοζάκη με εξειδίκευση στη Νανοϊατρική που εισάγει πλέον στο ιατρείο της μια μοναδική στο είδος της θεραπεία: Την εξατομικευμένη αντιοξειδωτική και λιποδιαλυτική δίαιτα.
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή εξατομικευμένη δίαιτα με βάση   ο οξειδωτικό στρες που στηρίζεται στα ευρήματα για την κατάσταση των κυττάρων μας και μπορεί παράλληλα να μετρήσει ακόμη και τον μεταβολισμό μας ρυθμίζοντάς  τον ανάλογα.
"Η εξατομικευμένη διατροφή με αντιοξειδωτική βοήθεια, συμβάλλει και στην πρόληψη ασθενειών, όπως για παράδειγμα τη στεφανιαία νόσο, την πάθηση της ωχράς κηλίδας , την αρθρίτιδα , αλλά και τα αυτοάνοσα νοσήματα", εξηγεί η Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, διευκρινίζοντας πως για να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της υγείας και της ευεξίας μας, θα πρέπει να γίνεται συστηματική ιατρική παρακολούθηση και στη συνέχεια να δίνεται η κατάλληλη αντιοξειδωτική δίαιτα, ανάλογα με τα αποτελέσματα των ατομικών μετρήσεων.
Διώξτε τη... σκουριά από τον οργανισμό σας!
Ο οργανισμός μας οξειδώνεται από το άγχος , την κακή διατροφή, τη ρύπανση, το κάπνισμα, το αλκοόλ και ένα σωρό βλαβερές συνήθειες που αλλοιώνουν την υγεία και ευεξία του οργανισμού μας
'Γι αυτό είναι αναγκαία η μέτρηση του οξειδωτικού stress σε υγιείς , παιδιά με αυξημένη χοληστερόλη, αθλητές , σε στεφανιαίους, υπερτασικούς, διαβητικούς ασθενείς, καρδιοπαθείς με δυσλιπιδαιμία καθώς και της αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού, ώστε να σχεδιαστεί μια εξατομικευμένη  αντιοξειδωτική διατροφή σε συνδυασμό με τη χορήγηση αντιοξειδωτικών σκευασμάτων βασισμένα στις ανάγκες του ασθενή (βιταμίνες A, E, C κλπ). Με τον τρόπο αυτό , διασφαλίζεται η υγεία της καρδιά του ασθενούς με απώτερο σκοπό την ευεξία και τη μακροζωϊα" , εξηγεί η καρδιολόγος Βαρβάρα Καραγκιοζάκη.
Στο υπερσύγχρονο ιατρικό κέντρο της Δρ ΚΑαραγκιοζάκη γίνεται εξατομικευμένη μέτρηση οξειδωτικού στρες και συστήνεται κάθε φορά εξατομικευμένη αντιοξειδωτική διατροφή. Η ολιστική αντιμετώπιση της...οξείδωσης του οργανισμού, θωρακίζει την υγεία και την ευεξία του οργανισμού που ταλαιπωρείται από τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Παράλληλα θεραπεύει τον ασθενή οργανισμό , χαρίζοντας όχι μόνο ευεξία αλλά και λεπτή όμορφη σιλουέτα. Αυτός ο πρωτοποριακός ιατρικός τρόπος αντιμετώπισης του ανθρώπινου σώματος που "καθαρίζει" την καθημερινή στρεσογόνο οξείδωση του σύγχρονου περιβάλλοντος σε όλα τα επίπεδα είναι η life style medicine , που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη Θεσσαλονίκη.
"Η σύγχρονη ιατρική αντιμετωπίζει με καινοτόμο τρόπο το σύγχρονο τρόπο ζωής που ταλαιπωρεί τον οργανισμό εξωτερικά και εσωτερικά. H life style medicine χαρίζει υγεία και ευεξία και αυτό έχει ορατά αποτελέσματα στη σιλουέτα μας, στη διάθεσή μας, στην εσωτερική και εξωτερική μας ισορροπία, ακόμη και στη θεραπεία και πρόληψη σοβαρών ασθενειών", επισημαίνει η Δρ Β Καραγκιοζάκη 



Νέα , όμορφη , δυναμική επιστήμονας και επιχειρηματίας, μητέρα δίδυμων κοριτσιών, η καρδιολόγος   Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, μάς εισάγει στη life medicine, μια ολιστική αντιμετώπιση της υγείας αλλά και της πρόληψης της υγείας , ασπίδα στην ....οξειδωτική καθημερινότητά μας.
Το οξειδωτικό στρες δημιουργείται από την επίδραση πολλών εξωτερικών παραγόντων όπως  το στρες , την καθιστική ζωή, την έλλειψη άσκησης, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα φυτοφαρμάκων, τη ρύπανση του περιβάλλοντος...
 Στο ιατρείο της Δρ Βαρβάρας Καραγκιοζάκη όχι μόνο γίνεται ανίχνευση του οξειδωτικού στρες αλλά συστήνεται και η κατάλληλη εξατομικευμένη αντιοξειδωτική διατροφή, ώστε να παραμένουν τα επίπεδα της οξείδωσης στον οργανισμό χαμηλά και να αποφεύγονται οι δυσάρεστες για την υγεία εξελίξεις.
"Η περίσσεια των ελευθέρων ριζών, οι οποίες δημιουργούνται συνέχεια μέσα στο σώμα μας ως παράπλευρα προϊόντα του μεταβολισμού, και η έλλειψη αντιοξειδωτικών συστατικών του οργανισμού που δεν μπορούν να δεσμεύσουν τις πλεονάζουσες ελεύθερες ρίζες ορίζεται ως οξειδωτικό στρες. Κάθε κύτταρο δέχεται καθημερινώς χιλιάδες επιθέσεις ελεύθερων ριζών που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση και στην ανάπτυξη πολυάριθμων παθήσεων, όπως οι καρδιαγγειακές νόσοι (στεφανιαία νόσος, αθηρωμάτωση), υπέρταση, ανεύρισμα αορτής, πνευμονοπάθειες, καρκίνος, διαβήτης, αρθρίτιδα, υπογονιμότητα, χρόνια κόπωση κ.ά
Γι αυτό , είναι αναγκαία η μέτρηση του οξειδωτικού Stress σε υγιείς, σε παιδιά με αυξημένη χοληστερόλη, σε αθλητές, αλλά κυρίως σε στεφανιαίους, υπερτασικούς, διαβητικούς ασθενείς, καρδιοπαθείς με δυσλιπιδαιμία καθώς και της αντι-οξειδωτικής άμυνας του οργανισμού , ώστε να σχεδιαστεί μια εξατομικευμένη αντι-οξειδωτική διατροφή σε συνδυασμό με τη χορήγηση αντι-οξειδωτικών σκευασμάτων βασισμένα στις ανάγκες του ασθενή (βιταμίνες Α, Ε, C κλπ). Με τον τρόπο αυτό , διασφαλίζεται η υγεία της καρδιάς του ασθενούς με απώτερο σκοπό την ευεξία και τη μακροζωϊα", εξηγεί η καρδιολόγος Βαρβάρα Καραγκιοζάκη στο ιατρείο της οποίας γίνεται εξατομικευμένη μέτρηση οξειδωτικού στρες και συστήνεται συγκεκριμένη κάθε φορά αντιοξειδωτική διατροφή.
Στο ιατρείο της Δρ Βαρβάρας Καραγκιοζάκη όχι μόνο γίνεται ανίχνευση του οξειδωτικού στρες αλλά συστήνεται και η κατάλληλη εξατομικευμένη αντιοξειδωτική διατροφή, ώστε να παραμένουν τα επίπεδα της οξείδωσης στον οργανισμό χαμηλά και να αποφεύγονται οι δυσάρεστες για την υγεία εξελίξεις.
Εξατομικευμένη διατροφή για αντιμετώπιση και πρόληψη ασθενειών
Στη σύγχρονη ιατρική υπάρχει πλέον τρόπος να διατηρούμαστε όχι μόνο υγιείς , αλλά και να προλαμβάνουμε ασθένειες, να παραμένουμε αδύνατοι και γεμάτοι ενέργεια. Αυτή η ολική ευεξία επιτυγχεται με τη συνολική αντιμετώπιση του κυταρικού μας μεταβολισμού.
Συχνά , ενώ κάνουμε δίαιτα λοιπόν , τα κιλά μας εξαφανίζονται για λίγο και στη συνέχεια επανέρχονται... Πολλές φορές φουσκώνουμε κατακρατώντας υγρά και μετά ξεφουσκώνουμε χάνοντάς τα , για να τα...ξαναπάρουμε. Το λίπος κατανέμεται άνισα στο σώμα μας δημιουργώντας το αντιαισθητικό , κυρίως το καλοκαίρι, τοπικό πάχος...
Όλα αυτά μπορούν ν αντιμετωπιστούν και κυρίως μπορούν ν αντιμετωπιστούν διατροφικά συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού (διαβητικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς) έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία τους αλλά και να προληφθούν άλλες δυσάρεστες καταστάσεις!
"Με το τεστ μέτρησης κυτταρικού μεταβολισμού που έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε , μπορούμε να....σκανάρουμε πλήρως τη συμπεριφορά του οργανισμού μας σε κυτταρικό επίπεδο. Έτσι γνωρίζουμε πως συμπεριφέρεται το σώμα μας, πως κατανέμει το λίπος, πώς το μεταβολίζει. Αναλύοντας διεξοδικά τα κιλά που χάνονται από το σώμα με τη δίαιτα, μπορεί ο γιατρός να εκτιμήσει, εάν πρόκειται για απώλεια υγρών , λίπους κλπ Έτσι δίνεται η πλήρης εικόνα λειτουργίας του οργανισμού μας, γνωρίζουμε τη συμπεριφορά του, πού και πώς κατανέμει το πάχος και μπορούμε πλέον να επέμβουμε με ακρίβεια , ασφάλεια και εξατομικευμένη αγωγή " εξηγεί η Καρδιολόγος Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη.

Ποια είναι:
Η δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, υπήρξε η πρώτη γιατρός που ασχολήθηκε στη διδακτορική της διατριβή με τη Νανοϊατρική και σήμερα είναι η πρώτη καρδιολόγος που κάνει διάγνωση οξειδωτικού στρες στους ασθενείς της. Η ειδική καρδιολόγος Βαρβάρα Καραγκιοζάκη συνδυάζει όλη τη σύγχρονη έρευνα και την επιστημονική γνώση με σκοπό τη θεραπεία της αθηρωμάτωσης.
Η έρευνά της στον πρωτοποριακό τομέα της Νανοιατρικής, βρίσκει την εφαρμογή της στην εταιρεία BL NanoBiomed, η οποία έχει πετύχει συνεργασίες με μεγάλα ιδρύματα του εξωτερικού.
Η Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, καρδιολόγος ειδικευμένη στη στεφανιαία νόσο και την παιδοκαρδιολογία , δημιούργησε ένα από τα πιο σύγχρονα ιατρεία σε πανελλαδικό επίπεδο, στο οποίο αντιμετωπίζεται ολιστικά η υγεία αλλά και η πρόληψή της δημιουργώντας ένα γερό, γεμάτο ευεξία , αδύνατο σώμα . Αυτή ακριβώς είναι και η έννοια του life medicine.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!