Πυρκαγιά στις Ορθονιές Ζακύνθου - Καίγεται πευκοδάσος και αποκλείστηκαν δρόμοι

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα στη Ζάκυνθο, σε ένα πευκοδάσος κοντά στο χωριό των Ορθονιών. Στο σημείο έχουν σπεύσει 10 οχήματα με 23 πυροσβέστες και 3 υδροφόρες της ΠΙΝ Ζακύνθου, που δίνουν μάχη με τις φλόγες κάτω από δύσκολες συνθήκες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Από την πυρκαγιά έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης τα χωριά Ορθονιές και Μαριές.

 

Η «Ημέρα Ζακύνθου» αναφέρει ότι η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω της πυκνής βλάστησης  και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ πρόσθέτει ότι με την ταχύτητα που κινείται το μέτωπο δεν απέχει πολύ από κατοικημένες περιοχές.

 

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου παρακαλούνται, εξαιτίας του πυκνού καπνού που έχει φτάσει μέχρι τα χωριά της Ρίζας, όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

 

Επίσης, ανακοινώθηκε πως ο δρόμος Βολίμες – Ορθονιές έχει κλείσει, το ίδιο και στα Χαρτάτα, ενώ εκείνος προς «Ξύγκια» και «Τριλάγκαδα» χρειάζεται προσοχή.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!