Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

«Έφυγε» από τη ζωή ο σκηνοθέτης Τζορτζ Ρομέρο

Την ανακοίνωση της δυσάρεστης είδησης πραγματοποίησε ο παραγωγός και συνεργάτης του Πίτερ Γκρούνβαλντ στους Λος Άντζελες Τάιμς. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο σκηνοθέτης πέθανε στον ύπνο του μετά από μια «σύντομη αλλά επιθετική μάχη με καρκίνο του πνεύμονα».

Ο σκηνοθέτης έμεινε στην ιστορία για το από κοινού με τον Τζον Ρούσο δημιούργημά του «Η Νύχτα των ζωντανών νεκρών», που από το 1968 έθεσε τις βάσεις για τις μετέπειτα ταινίες με ζόμπι. Γεννημένος στις 4 Φεβρουαρίου 1940 στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης από Κουβανό πατέρα και Λιθουανή μητέρα, ο Ρομέρο αρχικά ξεκίνησε στη βιομηχανία του κινηματογράφου ως εμπορικός διευθυντής. Δέκα χρόνια μετά την κλασσική πια «Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών», σκηνοθέτησε το σίκουελ «Dawn of the Dead», ύστερα το 1985 το «Day of the Dead» για να ακολουθήσουν τα «Land of the Dead» (2005), «Diary of the Dead» (2007) και «Survival of the Dead» (2009).

Οι «συνάδελφοί» του σκηνοθέτες Ιλάι Ροθ και Ζακ Σνάιντερ όπως και ο πασίγνωστος συγγραφέας βιβλίων τρόμου Στίβεν Κινγκ επέλεξαν να τον αποχαιρετήσουν δημόσια μέσω twitter.

 

Πηγή: reader.gr


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας