Μπακογιάννης: Το θέμα των απορριμμάτων δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση -Είναι ζήτημα ζωής

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο βήμα στη διαχείριση των απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα, τόνισε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης αναφερόμενος στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων της Θήβας. 

Η σύμβαση υπεγράφη παρουσία του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο. «Κάναμε και μία ουσιαστική συζήτηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, όχι μόνο για τον σχεδιασμό της διαχείρισης, αλλά κυρίως για τα βήματα που έχουμε κάνει» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης, συμπληρώνοντας ότι «πέρα από τις μεγάλες μονάδες, στόχος είναι η κυκλική οικονομία και η ανακύκλωση στην πηγή. Χρειάζεται νέα νοοτροπία και αποφασιστικότητα».

Μιλώντας για το έργο της Θήβας, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι «είναι ένα έργο πρωτοποριακό και σύγχρονο, όχι μόνο για τη Θήβα, αλλά και για τις προδιαγραφές πολλών ευρωπαϊκών πόλεων. Σήμερα αποδείξαμε πως όταν συνεργαζόμαστε όλοι οι άνθρωποι του πρώτου και του δεύτερου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταφέρνουμε πολλά και μεγάλα πράγματα» κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Ο αν. υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό των έργων σύμφωνα με το περιφερειακό σχέδιο για την διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων, όπως επίσης και να ακούσει τους δημάρχους της περιοχής τονίζοντας ότι «στόχος είναι πέρα από τις μεγάλες μονάδες η αλλαγή νοοτροπίας και να προωθήσουμε όλοι μας την ανακύκλωση στην πηγή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!