Πρ. Παυλόπουλος: Επιδιώκουμε δίκαιη λύση του Κυπριακού το συντομότερο

«Επιδιώκουμε το συντομότερο δυνατό δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνηση του, στην τελετή ανακήρυξης του ως επίτιμου δημότη Κάσου.

Όπως επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος, «η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων». Κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, «είναι αντίθετο προς κάθε έννοια διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου» και «θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο ως και καταστροφικό προηγούμενο για την κυριαρχία κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επαναλαμβάνοντας ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε εκπτώσεις όσον αφορά την τήρηση και εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στις σχέσεις μας με την Τουρκία».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!