Δ. Κουτσούμπας: Πουθενά η καπιταλιστική ανάκαμψη δεν είναι κοινωνικά δίκαιη

Η κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα ευφορίας στον λαό, ενώ ο πρωθυπουργός «ζώντας στον δικό του εικονικό κόσμο, επιμένει ότι η αναπτυξιακή πορεία έχει ήδη ξεκινήσει…», παρατήρησε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στα Ιωάννινα.

Ακόμη, ανέφερε ότι  έχει περάσει, χωρίς επιστροφή, η εποχή που η καπιταλιστική ανάπτυξη στη χώρα μας, έστω και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση σε σχέση με άλλες χώρες, έφερνε κάποια βελτίωση σε μισθούς και δικαιώματα για τους εργαζόμενους, σημειώνοντας ότι πουθενά η καπιταλιστική ανάκαμψη δεν είναι κοινωνικά δίκαιη γιατί το καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι μόνο ταξικό, εκμεταλλευτικό, άδικο, αλλά και βαθιά σάπιο, γερασμένο, γι' αυτό και γίνεται όλο και πιο αντιδραστικό και άδικο.

Ο κ. Κουτσούμπας έθεσε το ερώτημα «αφού η "ανάπτυξη" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει τάχα "κοινωνικό πρόσωπο", θα είναι τάχα "δίκαιη", τότε γιατί η κυβέρνηση έστρωσε το έδαφος με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την επέκταση των μνημονιακών ρυθμίσεων για τις ΣΣΕ, την ουσιαστική νομοθέτηση του lock out, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, μέσω της διευκόλυνσης για να βγαίνει παράνομη και τόσα άλλα;».

Πρόσθεσε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη «made in ΣΥΡΙΖΑ είναι η ίδια και απαράλλαχτη με αυτήν που ευαγγελίζεται η ΝΔ» και η μόνη διαφορά τους είναι ποιος θα καθίσει στην καρέκλα της αντιλαϊκής εξουσίας και ποιων ομίλων συμφέροντα θα εξυπηρετήσει ο καθένας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι «με προίκα τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ διεκδικεί για λογαριασμό τής αστικής τάξης, μερίδιο στη μοιρασιά ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας, φυσικού αερίου και εμπορευμάτων».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!