ΕΕ: Πολλά ζητήματα εκκρεμούν μετά το Brexit, είναι πολύ νωρίς ακόμα

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι οι διαφωνίες σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών μετά το Brexit παραμένουν, ενώ το Λονδίνο χρειάζεται να αποσαφηνίσει την θέση του σχετικά με το θέμα των «οικονομικών διευθετήσεων», κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε από κοινού με τον βρετανό υπουργό αρμόδιο για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

«Ολοι γνωρίζουν ότι κατά τις διαπραγματεύσεις γίνονται συμβιβασμοί. Αλλά εμείς δεν είμαστε σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο ευρωπαίος διαπραγματευτής μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το διαζύγιο αφήνοντας να εννοηθεί ότι, αρκετές εβδομάδες μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50 για την βρετανική αποχώρηση, οι συνομιλίες βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Αντίθετα, ο Ντέιβιντ Ντέιβις δήλωσε ότι αισθάνεται «πολύ ενθαρρυμένος από την πρόοδο που σημειώθηκε σε πολλά σημαντικά θέματα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!