Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: GORAN BREGOVIC Wedding and Funeral Band Τετάρτη 12 /7, 21.00, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ–ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ, Πέμπτη 13 /7, 21.30, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ «Τα ρεμπέτικα της κιθάρας» Παρασκευή 14/7, 21.30

Δελτίο Τύπου
Press Release
GORAN BREGOVIC
Wedding and Funeral Band

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017, 21.00
 
Ο διεθνούς φήμης συνθέτης που μας συγκίνησε με τις εξαιρετικές κινηματογραφικές μελωδίες του και τα διονυσιακά γλέντια του, ο Goran Bregovic, έρχεται την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017, στις 21.00, στη σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και υπόσχεται ένα βράδυ που θα μας μείνει αξέχαστο με μουσικές και τραγούδια που ξεσηκώνουν! Πάντα μαζί με τους Wedding and Funeral Band θα μας ταξιδέψει στους ήχους των Βαλκανίων.
Λατρεμένος στην Ελλάδα όσο λίγοι ο Goran Bregovic, με καταγωγή από τη Βοσνία, είναι ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες ολόκληρης της πρώην Γιουγκοσλαβίας και ειδικεύεται κυρίως στο βαλκανικό και τσιγγάνικο είδος μουσικής. Τσιγγάνικοι ήχοι, γιατί οι μουσικές του Bregovic είναι σαν τον ίδιο, ελεύθερες. Χωρίς πατρίδα και όρια.
Γεννημένος στην Βοσνία, από πατέρα Κροάτη και μητέρα Σερβίδα, πέρασε εμφυλίους πολέμους, διχασμούς και όλα τα δεινά των Βαλκανίων και κατάφερε να κάνει τα βιώματα του τραγούδι ξορκίζοντας τον πόνο. Τραγούδι εκστασιασμένο, ξεσηκωτικό. 
Η πρώτη επαγγελματική επαφή του με τη μουσική ήταν μέσω του συγκροτήματος Kodeksi, το οποίο αργότερα εμπλουτίστηκε με νέα μέλη και μετονομάστηκε σε Bijelo Dugme. Το συγκρότημα αυτό από το Σαράγιεβο έγινε ένα από τα πιο γνωστά της Γιουγκοσλαβίας. Όταν άρχισε να διαλύεται, ο Bregovic στράφηκε στη σύνθεση μουσικής για ταινίες. Το στιλ του επηρεάστηκε έντονα από τη μουσική των Ρομά, ενώ διατήρησε και πολλά από τα στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής της περιοχής. Τις πιο γνωστές δουλειές του αποτελούν η μουσική για τις ταινίες του Εμίρ Κουστουρίτσα «Ο Καιρός των Τσιγγάνων», «Arizona

Dream» και «Underground», καθώς και για το «Βασίλισσα Μαργκό» του Πατρίκ Σερό.
Λόγω συγγενούς κουλτούρας, ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης έχει συνεργαστεί και με πολλούς καλλιτέχνες της χώρας μας, όπως με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Γιώργο Νταλάρα και άλλους γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες.

--------------------------------------------------------------------------------------
Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή εισιτηρίου
:
35€ (αριθμημένες, μπροστά στη σκηνή)
26€ (καθήμενοι πλατεία – περιορισμένος αριθμός)
22€ (κερκίδες – όρθιοι)
22€ (καθήμενοι πλατεία για φοιτητές, άνεργους, ΑμεΑ, παιδιά)
18€ (κερκίδες – όρθιοι για φοιτητές, άνεργους, ΑμεΑ, παιδιά)
Σημεία Προπώλησης:
- Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21
- Public
- Stereodisc
- Ιανός
- Ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr



ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ
Ερμηνεύουν: Απόστολος Ρίζος – Κορίνα Λεγάκη

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017, 21.30
 
Δύο από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες και δημιουργούς, ο Γιώργος Ανδρέου και ο Γιώργος Καζαντζής, θα συναντηθούν την Πέμπτη 13  Ιουλίου 2017, στις 21.30 στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.
Οι μουσικές τους συνθέσεις έχουν «ντύσει» κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και έχουν αποτελέσει ρεπερτόριο συναυλιών πολλών ορχηστρών. Πολυσύνθετοι και με πολλά ενδιαφέροντα και οι δυο τους, έχουν διευθύνει φεστιβάλ πολιτισμού, έχουν επιμεληθεί εκδοτικά labels της δισκογραφίας, έχουν συμμετάσχει σε δράσεις κοινωφελείς και εθελοντικές καθώς και σε συνέργειες γύρω από την ελληνική μουσική και το ελληνικό τραγούδι.
Έχοντας συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν, αποφάσισαν να ξαναβρεθούν μαζί στη σκηνή, παρουσιάζοντας καινούργια και κλασικά δείγματα της συνθετικής τους δουλειάς και είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν μια καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη τόσο με το άρωμα των συνθέσεών τους, όσο και με σημαντικά ποιητικά κείμενα τα οποία έχουν μελοποιήσει.
Συμμετέχει και ερμηνευτικά αλλά και με το προσωπικό του ρεπερτόριο ο Απόστολος Ρίζος. Ο Απόστολος Ρίζος είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους και ενδιαφέροντες τραγουδοποιούς της εποχής μας. Έχουν ξεχωρίσει οι προσωπικοί του δίσκοι, τόσο αυτοί που βασίζονται σε δικές του συνθέσεις όσο κι εκείνοι στους οποίους ερμηνεύει πρωτότυπο υλικό σημαντικών συνθετών και τραγουδοποιών. Είναι επίσης ένα από τα πιο δραστήρια πρόσωπα της ζωντανής μουσικής σκηνής της χώρας.
Ερμηνεύει, επίσης, η Κορίνα Λεγάκη. Μια σημαντική ερμηνεύτρια της νεότερης γενιάς, με πολλές ποιοτικές μουσικές συμμετοχές και συνέργειες και με αξιόλογη πολυσυλλεκτική δισκογραφία. Πολύγλωσση και πολυσύνθετη, έχει επίσης ερμηνεύσει και ηχογραφήσει τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου και του  κινηματογράφου.
--------------------------------------------------------------------------------------
Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμή εισιτηρίου
:
10
Σημεία Προπώλησης:
- Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21
- Σάρωθρον, Κατούνη 17, Λαδάδικα
- Speaty, Μ. Αλεξάνδρου 67, Εύοσμος
- Στα καταστήματα Seven Spots, Media Markt, My Market και σε όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης viva.gr
- Ηλεκτρονικά στο viva.gr

Δελτίο Τύπου
Press Release
ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ
«Τα ρεμπέτικα της κιθάρας»

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017, 21.30
 
Μια μοναδική μουσική εμπειρία θα ζήσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή 14  Ιουλίου 2017, στις 21.30 στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Ο Δημήτρης Μυστακίδης, με τα «Ρεμπέτικα της κιθάρας», θα φροντίσει γι αυτό…
Ο Δημήτρης Μυστακίδης, δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεμπέτικου, παρέα με τη λαϊκή κιθάρα του, 30 χρόνια τώρα, «ξεσκονίζει» τα ρεμπέτικα, αυτό το μουσικό διαμάντι της Ελλάδας και τους δίνει νέα πνοή για το ταξίδι τους στον χρόνο. Στις παραστάσεις του οι λάτρεις του ρεμπέτικου συναντώνται με τους ακροατές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, αλλά και με τους διεθνιστές που εκτιμούν την ανά τον πλανήτη λαϊκή φλέβα, διαμορφώνοντας ένα νέο ρεύμα μουσικόφιλων που μοιράζονται την αγάπη και σεβασμό τους για το είδος. 
Μαζί με τους συνεργάτες του, Γιώργο Τσαλαμπούνη και Δημήτρη Παππά στις κιθάρες και Ιφιγένεια Ιωάννου στο τραγούδι, μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Τραγούδια των Τσιτσάνη, Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά και τόσων άλλων που αφηγούνται, αναπολούν, παραπονιούνται, παρανομούν, ερωτεύονται, ταξιδεύουν και μας ταξιδεύουν.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε κι ο νέος δίσκος AMERIKA του Δημήτρη Μυστακίδη που περιλαμβάνει ρεμπέτικα τραγούδια που εκδόθηκαν και παίχτηκαν ζωντανά μόνο στην Αμερική, στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ού  αιώνα. Ο δεξιοτέχνης μουσικός τα αναπλάθει με την προσωπική του σφραγίδα αλλά και την τεχνική των παλιών εκτελέσεων, η οποία περιγράφεται με τον όρο «τσιμπητή» και σε συνδυασμό με οπτικοακουστικό υλικό μας τα παρουσιάζει στις τωρινές του εμφανίσεις.
--------------------------------------------------------------------------------------
Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμή εισιτηρίου
:
10
Σημεία Προπώλησης:
- Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21
- Σάρωθρον, Κατούνη 17, Λαδάδικα
- Speaty, Μ. Αλεξάνδρου 67, Εύοσμος
- Στα καταστήματα Seven Spots, Media Markt, My Market και σε όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης viva.gr
- Ηλεκτρονικά στο viva.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!