Ρέγκλινγκ: «H Eλλάδα πρέπει να επιστρέψει στις αγορές πριν λήξει το πρόγραμμα»

«Η Ελλάδα θα ήταν καλό να επιστρέψει στις αγορές πριν λήξει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης», υποστήριξε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. 

Ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε πως η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει μια στρατηγική για την χρηματοδότηση από τις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι αγορές θέλουν διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχιστεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

O επικεφαλής του ESM, χαρακτήρισε θετικό σημάδι το ότι η Ελλάδα δεν βρισκόταν στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup, ενώ επιβεβαίωσε ότι εκταμιεύτηκε η δόση των 7,7 δισ. ευρώ προς τη χώρα. 

Ο ίδιος επισήμανε ότι με τη δόση αυτή ο ESM έχει χορηγήσει στην Ελλάδα 39,4 δισ. ευρώ από τα 86 δισ. ευρώ του προγράμματος διάσωσης. 

Παράλληλα, τόνισε πως ο ESM και ο EFSF διαθέτουν πλέον το 51% του δημόσιου ελληνικού χρέους, κάτι που τους καθιστά τους μεγαλύτερους πιστωτές της χώρας.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!