Σπανός: «Να επωμιστούν οι μεγάλοι τη μείωση της NOVA»

«Πλάτη» από τις μεγάλες ομάδες, στο θέμα της μείωσης των τηλεοπτικών εσόδων που ζητά από την επόμενη περίοδο η NOVA, ζήτησαν οι «12» μικρομεσαίες του πρωταθλήματος της Super League.

Η άποψη αυτή εκφράστηκε δια στόματος του ιδιοκτήτη του Ατρόμητου Γιώργου Σπανού, ο οποίος ζήτησε από τις τέσσερις «μεγάλες» ΠΑΕ να δείξουν κατανόηση στο θέμα, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι οι «μικροί» δεν είναι δυνατό να δεχτούν άλλη μείωση στα έσοδά τους κι απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αναβολής της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος.

Αφού τόνισε ότι μετά από πολλές προτάσεις και συζητήσεις που έγιναν με το συνδρομητικό κανάλι η Λίγκα διέκοψε τη συνεδρίαση για την ερχόμενη Παρασκευή, ο πρόεδρος του Ατρόμητου σχολίασε: «Έχουμε ζητήσει την κατανόηση των μεγάλων ομάδα που έχουν τη μεγάλη μερίδα των εσόδων, ώστε να βάλουν πλάτη και να μην πέφτουν όλα τα βάρη στους μικρούς». 

Ρωτήθηκε εάν έχουν αποδεχθεί οι ομάδες τη μείωση που πρότεινε το συνμδρομητικό κανάλι: «Όχι, δεν έχουμε δεχθεί τίποτα ακόμα. Η γενική ιδέα του τι ζητούν οι 12 είναι τη μείωση των εσόδων που ζητά ο τηλεοπτικός πάροχος να την επωμιστούν οι μεγάλοι. Μιλάμε ότι αυτό θα ισχύσει για ένα χρόνο». 

Διευκρίνισε πως οι «12» δεν είναι υπέρ της μείωσης των ομάδων τονίζοντας πως «είναι κατά», είπε ακόμη πως «δεν υπάρχει περίπτωση αναβολής της πρεμιέρας», ενώ για το ενδεχόμενο να μη δεχθούν οι «μεγάλοι» την πρόταση αυτή απάντησε: «Ελπίζω ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Δεν κάναμε κάποια πρόταση που να χαρακτηρίζεται ως υπερβολή. Αν οι μεγάλοι μας θέλουν και θέλουν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, τότε μπορούν να τη δεχθούν». 

                    Δεν κάνει πίσω η NOVA στο θέμα της μείωσης

Κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους, τόσο οι εκπρόσωποι των ομάδων της Λίγκας, όσο και του συνδρομητικού καναλιού, σχετικά με το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που έγιναν το τελευταίο διήμερο για τα τηλεοπτικά.

Η συνεδρίαση του συνεταιρισμού διακόπηκε για την ερχόμενη Παρασκευή (21/07), ωστόσο, από τις πληροφορίες που διέρρευσαν το συνδρομητικό κανάλι εμφανίζεται ανυποχώρητο στο θέμα της μείωσης των χρημάτων (της τάξεως του 18%) που θα προσφέρει στους συλλόγους της Super League για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σεζόν 2017/2018.

Αντίθετα, η NOVA παρουσιάστηκε πιο υποχωρητική σε άλλα θέματα που συζητήθηκαν, όπως το να δοθεί ένα μέρος από τα χρήματα που είχε παρακρατήσει την προηγούμενη περίοδο, εξαιτίας των ρητρών που υπήρχαν στη συμφωνία της με τις ομάδες, αλλά και να έχει το δικαίωμα ο συνεταιρισμός να διαπραγματευθεί με τον οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, 6 μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου τους.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!