Σε διαβούλευση προς αλλαγή το Obamacare

Με ψήφους 51 υπέρ και 50 κατά, με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πένς να σπάει την ισοψηφία, η Γερουσία αποφάσισε να θέσει υπό συζήτηση την αλλαγή του υπάρχοντος συστήματος Υγείας.

Δεν έχει καταστεί σαφές ωστόσο αν θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι ψήφοι για να περάσει το νομοσχέδιο.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει οι εργασίες πάνω στο νομοσχέδιο να ολοκληρωθούν έως το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ, σε συνέχεια της κριτικής που ασκεί στον υπουργό της κυβέρνησής του Τζεφ Σέσιονς, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα σε μια συνέντευξη Τύπου ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είναι αρκετά σκληρός, συνεχίζοντας να δίνει τροφή σε εικασίες για πιθανή αποπομπή του.

«Θέλω ο υπουργός Δικαιοσύνης να είναι περισσότερο σκληρός», τόνισε ο Τραμπ, κατηγορώντας παράλληλα τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για διαρροές.

«Αυτές είναι υπηρεσίες πληροφοριών, δεν μπορούμε να επιτρέπουμε αυτό να συμβαίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αναφορικά με το μέλλον του Σέσιονς, ο Τραμπ απάντησε ότι: «Ο χρόνος θα δείξει».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Wall Street Journal ο πρόεδρος Τραμπ επισήμανε ότι είναι «πολύ απογοητευμένος» με τον Σέσιονς, αρνούμενος ωστόσο να απαντήσει αν σκοπεύει να τον απομακρύνει από το πόστο του.

Φώτο: AP Photo/Evan Vucci, File


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!