ΗΠΑ: Πρώτο «πράσινο φως» από τη Γερουσία για την αντικατάσταση του Obamacare

Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε απόψε υπέρ της έναρξης μιας επίσημης συζήτησης για ένα νέο νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων, που θα αφορά το σύστημα Υγείας. Πρόκειται ουσιαστικά για μία νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, που έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής του την κατάργηση του Obamacare.

 

Η νίκη ωστόσο ήταν ισχνή, καθώς τα μέλη της Γερουσίας ήταν μοιρασμένα. Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα κέρδισε τελικά την απαιτούμενη πλειοψηφία, με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πένς να «σπάει» την ισοψηφία δίνοντας την 51η ψήφο υπέρ της έναρξης της σχετικής συζήτησης.

 

Παρών ήταν και ο Τζον Μακ Κέιν, για να ψηφίσει «ναι»,ο οποίος προ ημερών διαγνώστηκε με καρκίνο. Οι γερουσιαστές ατον υποδέχθηκαν με ένα εγκάρδιο χειροκρότημα.

 

 


Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι, που εναντιώνονταν σε πτυχές του σχεδίου του κόμματος, άλλαξαν γνώμη την τελευταία στιγμή. Τις τελευταίες εβδομάδες, είχαν καταρρεύσει προηγούμενες προσπάθειες αντικατάστασης του Obamacare, λόγω διχασμών εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.


Πριν τη ψηφοφορία, ο Τραμπ είχε προειδοποιήσει τους γερουσιαστές του κόμματος του για τις συνέπειες της μη στήριξης του σχεδίου για την κατάργηση και αντικατάσταση του Obamacare.

 

Δεν έχει καταστεί σαφές ωστόσο αν θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι ψήφοι για να περάσει τελικά το νέο νομοσχέδιο. Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει οι εργασίες πάνω στο νομοσχέδιο να ολοκληρωθούν έως το τέλος αυτής της εβδομάδας.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!