Καλαμαριά: Δεύτερη συνάντηση ευρωπαϊκού έργου SUITS για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα

Δεύτερη συνάντηση ευρωπαϊκού έργου SUITS για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα με διοργανωτή τον Δήμο  Καλαμαριάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου SUITS-HORIZON 2020 που οργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς,  ως εταίρος του προγράμματος, το οποίο αφορά στη βιώσιμη αστική κινητικότητα,  το διήμερο 19  και 20 Ιουνίου 2017. Στη  συνάντηση η οποία έγινε σε ξενοδοχείο της πόλης συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και συγκεκριμένα 42 άτομα μεταξύ 22 εταίρων από 11 ευρωπαϊκές χώρες.
Στη διάρκεια της παρουσίασης  που έγινε από τον Δήμο Καλαμαριάς, παρουσιάστηκαν οι προηγούμενες πρακτικές που εφαρμόστηκαν σε θέματα αστικής κινητικότητας όπως το κέντρο Κινητικότητας (Mobility Center),  η επιμόρφωση των μαθητών σε σχολεία του Δήμου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Bambini Intelligent energy, η συμμετοχή του δήμου Καλαμαριάς στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αστικής Κινητικότητας. Επίσης, αναλύθηκε ο σκοπός της συμμετοχής του Δήμου στο έργο, που δεν είναι άλλος από την βελτίωση της τεχνογνωσίας του τεχνικού προσωπικού σε θέματα αστικής κινητικότητας, η χρήση μεθοδολογιών και λογισμικού στις μεταφορές ανθρώπων και αγαθών καθώς και η αλλαγή της κουλτούρας των δημοτών μέσω ενημέρωσης και καμπάνιας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Στην διημερίδα  αναλύθηκαν ακόμη, οι επόμενες δράσεις οι οποίες περιλαμβάνουν θέματα εκπαίδευσης του προσωπικού των  εταίρων καθώς και θέματα υλοποίησης ερευνών στο αντικείμενο του έργου.  Τέλος, συζητήθηκε η αύξηση  της συνέργειας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, παράγοντας κρίσιμος για την  υλοποίηση του έργου μέσα από  συζητήσεις καταιγισμού ιδεών (brainstorming). Σκοπός της διημερίδας ήταν, η ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των δήμων και άλλων φορέων, με στόχο   την κάλυψη της απόστασης πάνω σε θέματα τεχνογνωσίας λόγω των διαφορετικών διοικητικών δομών των δήμων και διαφορετικών εμπειριών μεταξύ των δήμων σε θέματα αστικής βιώσιμης κινητικότητας.


Το SUITS είναι ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο του προγράμματος HORIZON 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  και έχει ως σκοπό να βελτιώσει  την αστική βιώσιμη κινητικότητα σε μικρές και μεσαίου μεγέθους πόλεις,  μέσα από  ολοκληρωμένες μεθόδους, μέτρα και εργαλεία  που θα αναπτυχθούν. Το έργο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016 και έχει διάρκεια 4 χρόνια. Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Τόρες Βέντρας της Πορτογαλίας στα τέλη Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του CIVITAS Φόρουμ. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!