Φινλανδία: Μαχαιρώματα στο κέντρο του Τούρκου - 2 νεκροί, 6 τραυματίες [εικόνες]

Επίθεση με μαχαίρι σε αρκετούς πολίτες στο Τούρκου της Φινλανδίας αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως πολλοί άνθρωποι μαχαιρώθηκαν καλώντας τον κόσμο να μην πλησιάζει το κέντρο της πόλης. Σε επίσημη ενμημέρωσή της λίγο μετά τις 19:00, επιβεβαίωσε το θάνατο 2 ατόμων - με έναν από τους δράστες να εικάζεται ότι είναι ανάμεσά τους- και 6 τραυματιών.

Διευκρίνισαν ότι ακόμη δεν γνωρίζουν την ταυτότητα του υπόπτου, ο οποίος φαίνεται πως είναι αλλοδαπός ενώ άγνωστα παραμένουν και τα κίνητρά του.

«Σε αυτή τη φάση, έχουμε μόνο έναν ύποπτο και ερευνούμε αν εμπλέκονται και άλλοι (...) όμως φαίνεται ότι έδρασε μόνος», είπε ο Μάρκους Λάινε, της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών. Πρόσθεσε ότι προς το παρόν η επίθεση δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, όμως δεν έχει αποκλειστεί εντελώς η πιθανότητα να ήταν τρομοκρατικά τα κίνητρα του δράστη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αστυνομικών αρχών, μέχρι στιγμής κρατείται μόνο ένας ύποπτος, ένας νεαρός άνδρας. Παραμένει ασαφές το αν το επεισόδιο αυτό σχετίζεται με τρομοκρατία.

Αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον δράστη, αφού τον πυροβόλησαν στο πόδι.

Πληροφορίες από την πόλη της Φινλανδίας, κάνουν λόγο για περισσότερες επιθέσεις με μαχαίρι, καθώς και πυροβολισμούς που ακούστηκαν σε διάφορα σημεία.

Οι πρώτες αναφορές από τα τοπικά δίκτυα, κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που βρίσκεται πεσμένο στο έδαφος και ίσως να είναι νεκρός και για πολλούς τραυματίες. Εν συνεχεία προχώρησαν οι αρχές σε σύλληψη.  

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δύο τουλάχιστον άτομα μαχαιρώθηκαν και τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στη Market Square.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στα φινλανδικά Μέσα ότι μέτρησε τουλάχιστον πέντε άτομα μαχαιρωμένα, το ένα εκ των οποίων ήταν μία μητέρα που κρατούσε ένα μωρό στα χέρια της.

Τελικά, όπως ανακοίνωσε στα social media η φινλανδική αστυνομία, αρχικά ο άνδρας επιτέθηκε στη γυναίκα με το παιδί, κρατώντας ένα πολύ μεγάλο μαχαίρι και στη συνέχεια τραυμάτισε άλλα πέντε άτομα.

Ο πρώτος απολογισμός από την επίθεση στο κέντρο της πόλης Τούρκου, κάνει λόγο για έναν νεκρό και έξι τραυματίες.

Η υπουργός Εσωτερικών Πάουλα Ρισίκο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επανέλαβε ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητα του ανθρώπου αυτού. «Είμαστε σε επαφή με την υπηρεσία μετανάστευσης, αφού φαίνεται ότι είναι ξένος», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούχα Σίπιλα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!