Γιοάν Ντινίζ: Παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου ετών... 39- O αθλητής που έγινε θρύλος μετά τα 35


Πρώτος τερμάτισε ο «γηραιότερος» αθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνο, Γιόαν Ντινίζ στα 50 χιλιόμετρα βάδην, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως είναι ο «βασιλιάς» του βάδην.

Ο Γιόαν Ντινίζ, ο οποίος σε λίγες μέρες κλείνει τα 40 κατάφερε να τερματίσει πρώτος, ενώ ο ίδιος είχε γίνει γνωστός για τον άθλο του στους Ολυμπιακούς του Ρίο, όταν ο ίδιος είχε καταφέρει να τερματίσει με λερωμένη στολή λόγω στομαχικών διαταραχών.
Μάλιστα, ο ίδιος έγινε «μύθος» μετά τα 35, αρχικά  με το Παγκόσμιο Ρεκόρ (3:32:33) που κατέρριψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης και στη συνέχεια στο Λονδίνο και τώρα με το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Χθες βράδυ δεν είδα ούτε λεπτό από τους αγώνες γιατί δεν ήθελα να ενθουσιαστώ και πολύ. Πήγα στο κρεβάτι από τις 9 γιατί σήμερα ήταν η μέρα μου. Είναι ένα υπέροχο κυριακάτικο απόγευμα! Ακόμα μου λείπει ένας τίτλος κι αυτός είναι ο Ολυμπιακός τίτλος. Θα ήταν πολύ όμορφο να σταματήσω μετά το Τόκιο» είπε ο Ντινίζ μετά τον αγώνα του.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!