Αναίρεση της αθωωτικής απόφασης για Χαρδούβελη από την Εισαγγελία Αρείου Πάγου

Αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, που βρέθηκε κατηγορούμενος για παράλειψη δήλωσης «πόθεν έσχες», άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κρίνοντας ότι η απόφαση στερείται εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί εκ νέου από τη Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση αφορούσε τη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Στην απολογία του ο κ. Χαρδούβελης είχε πει ότι δεν γνώριζε ότι έπρεπε να υποβάλλει δήλωση «πόθεν έσχες» και πως την υπέβαλε κανονικά μόλις αντιλήφθηκε ότι ήταν υπόχρεος.

Οι δικαστές του Αρείου Πάγου θα είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν εάν τελικά θα αναιρεθεί ή όχι η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!