Έρχεται το κινητό που μόλις σπάει, θα αυτοεπισκευάζεται

Οι περισσότεροι έχουμε ζήσει τη στιγμή που η οθόνη του smartphone είτε ράγισε, είτε έσπασε τελείως, από κάποιο χτύπημα ή πτώση, ή κάποιου άλλου είδους απροσεξία ή ατύχημα.

Εκτός από το αισθητικό ή το λειτουργικό κομμάτι, ένα τέτοιο γεγονός αποτελεί παράλληλα και «πληγή» για την τσέπη μας, καθώς οι αλλαγές στις οθόνες των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων είναι μια διαδικασία που έχει κάποιο κόστος.

Ωστόσο, η Motorola θέλει να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα, καθώς καταχώρισε μια πατέντα για τις οθόνες αφής των κινητών τηλεφώνων, τα οποία θα μπορούν να διορθώνουν μόνα τους το «πληγωμένο» σημείο, με τη χρήση της θερμότητας.

Για να μπορέσει να το καταφέρει αυτό, η εταιρία χρησιμοποίησε ένα πολυμερές υλικό, το οποίο μπορεί να αλλάξει τη μορφή του και να επιστρέψει στο αρχικό του σχήμα. Αυτό συμβαίνει με την πολύ γρήγορη αλλαγή της θερμότητάς του. Μάλιστα, η συσκευή θα έχει τη δυνατότητα να καταλαβαίνει σε ποιο σημείο έχει σπάσει η οθόνη και θα κάνει την επισκευή μόνο εκεί.

Το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να τοποθετηθεί επάνω σε LCD ή LED οθόνη και μπορεί να έχει επίσης έναν αισθητήρα αφής χωρητικού τύπου. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα η επισκευή να γίνεται τόσο με τη χρήση θερμότητας από τη συσκευή όσο και από τη θερμότητα του χρήστη.

Υπάρχει, όμως, ένας αστερίσκος σε όλα αυτά. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι το υλικό αυτό δεν θα χρησιμοποιηθεί σε πολλά κινητά τηλέφωνα. Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι κυρίως για συσκευές όπως αυτές που προορίζονται για παιδιά. Αυτό έχει να κάνει με το καθαρά αισθητικό κομμάτι, καθώς το συγκεκριμένο πολυμερές υλικό θα μοιάζει «φθηνό» και δεν θα έχει την αίσθηση και τη φινέτσα του γυαλιού.

 

 

 

Πηγή: unpolitical


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!