Αδωνις: «Κανείς δεν εξίσωσε ναζισμό με κομμουνισμό -Δεν αθωώνουμε όμως τα εγκλήματα του Σταλινισμού»

«Κανένας δεν εξίσωσε τις δύο ιδεολογίες, ναζισμό και κομμουνισμό. Σίγουρα όχι η ΝΔ», τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξή του.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «Η κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που ψηφίζει το μνημόνιο και ξεκινά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, προσπαθεί να βρει κάτι για να πείσει το ακροατήριό της ότι παραμένει αριστερή».

«Ο ναζισμός παραμένει η πιο εγκληματική ιδεολογία που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης κυρίως διότι βαρύνεται με το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει γίνει στην ιστορία του ανθρώπου, το Ολοκαύτωμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να ξεχάσουμε ή να αθωώσουμε τα εγκλήματα που έκαναν κομμουνιστικά καθεστώτα στον κόσμο, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Σταλινισμού και όχι μόνο».

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη Μακρόν και το ενδεχόμενο να δώσει ώθηση στις ξένες επενδύσεις ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι «οι επενδύσεις δεν γίνονται για πολιτικούς λόγους. Γίνονται εκεί που έχει διαμορφωθεί το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον, όπου συμφέρει τον επενδυτή να έρθει και να βάλει τα χρήματά του». 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, θα είναι αυτός που θα καταφέρει να προσελκύσει πράγματι ξένες επενδύσεις», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «αν ο κ Τσίπρας θέλει να διατηρήσει την εξουσία του έχει μόνο ένα δρόμο: Να κλείσει πάρα πολύ γρήγορα την τρίτη αξιολόγηση χωρίς κανένα δισταγμό. Αν αργήσει, τότε τα επιτόκια δανεισμού θα ανέβουν και η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα είναι αδύνατη πριν τον Ιούλιο του 2018. Αυτό θα οδηγήσει σε μία συζήτηση για ένα νέο μνημόνιο με τη νέα γερμανική κυβέρνηση, κάτι που θα αποδειχθεί πάρα πολύ δύσκολο».

«Μακάρι να πετύχει το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ γιατί όπως λέει «δεν μπορεί ο άλλος πόλος του πολιτικού μας συστήματος να είναι η ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, άνθρωποι χωρίς αρχές και χωρίς δημοκρατικές ευαισθησίες».

Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει ότι «Θεωρώ και τους δύο μεγάλους πολιτικούς που η χώρα μας είχε την τύχη να τους έχει σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή. Δικαιώθηκαν παρόλο που πολεμήθηκαν όσο λίγοι».

    


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!