Μας επιστρέφουν τους πρόσφυγες

Τη διαδικασία επιστροφής στην Ελλάδα προσφύγων που ζητούν την επανένωση με τις οικογένειές τους φέρονται να έχουν ξεκινήσει ευρωπαϊκά κράτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian».

Όπως αναφέρει το άρθρο, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από αξιωματούχους στο Βερολίνο αλλά και από πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, η Γερμανία έχει υποβάλει σχεδόν 400 σχετικές αιτήσεις. Η Βρετανία, η Γαλλία, η Ολλανδία αλλά και η Νορβηγία έχουν επίσης υποβάλει σχετικά αιτήματα.

Η Βρετανία, η Γαλλία, η Ολλανδία αλλά και η Νορβηγία έχουν υποβάλει σχετικά αιτήματαΟ υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στον «Guardian», δήλωσε ότι οι πρώτες επιστροφές προσφύγων αναμένονται άμεσα. «Η γραφειοκρατία έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένουμε τις πρώτες επιστροφές να πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα. Θα ξεκινήσει με έναν συμβολικό αριθμό ως μια ένδειξη φιλίας (προς τα κράτη της Ε.Ε.). Η Ελλάδα έχει ήδη δεχθεί πολλούς (πρόσφυγες) κι έχει υποστεί τέτοια πίεση, που το να δεχθεί περισσότερους θα ήταν παράλογο. Θα ήταν αστείο, αν δεν επρόκειτο για τέτοια τραγωδία» επεσήμανε.Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως δεν έχει ιδέα πού θα μπορούσαν να πάνε όλοι αυτοί οι μετανάστες ή αν θα έφευγαν ποτέ από την Ελλάδα. «Δεν ξέρω πού θα πάνε. Θα μπορούσαν να πάνε στην Αθήνα ή στη Θήβα… Φιλοξενούνται σε διαμερίσματα» είπε και συμπλήρωσε: «Ό,τι και να συμβεί, οι συνθήκες είναι καλές, έχουν βελτιωθεί σημαντικά και πληρούν τα κριτήρια της Ε.Ε.».


Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!