Ο Καμίνης σκέφτεται να είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΣΥ

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Καμίνης ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος, δε θα παραιτηθεί όμως από τη θέση του δημάρχου Αθηναίων.

Από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά έλεγαν ότι "οποιοσδήποτε στη βάση προγραμματικής και ιδεολογικής σύγκλισης με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη επιθυμεί να είναι υποψήφιος, είναι ευπρόσδεκτος."

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως απέναντι στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ γνωρίζει πως οι πιθανότητες του να βρεθεί στην ηγεσία της ΔΗΣΥ δεν είναι πολλές, όμως θα προσπαθήσει να τις εξαντλήσει. Σημαντικό κίνητρο για την υποψηφιότητα του θα μπορούσε είναι και η καταγραφή της δυναμικής που θα έχει το κόμμα του στο νέο σχήμα.

Ένα πρόσωπο που ενδεχομένως θα μπορούσε να διεκδικήσει την αρχηγία της παράταξης, είναι ο Γιάννης Μανιάτης. Ο πρώην υπουργός με τις πολλές καλές μαρτυρίες που έχει για τα χρόνια που πέρασε στο υπουργείο Ενέργειας, θα μπορούσε να στηριχθεί από τις εναπομένουσες εκσυγχρονίστηκες δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ. Η τελική του απόφαση θα ληφθεί σε συνάρτηση με το τι θα κάνει τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Γιάννης Ραγκούσης είναι από τα πρόσωπα που οι πληροφορίες τον θέλουν να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία της ΔΗΣΥ, ενώ πρόσφατα συναντήθηκε με τον Ν.Αλιβιζάτο. Σίγουρα, μια υποψηφιότητα θα του έδινε την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται για να επιστρέψει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο.

Λίγο το πρόσφατο άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, λίγο το νέο του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας -που μάλλον σχετίζεται με την απόφαση του να είναι υποψήφιος στην Ά Αθηνών στις ερχόμενες εκλογές-, οι φήμες για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου φούντωσαν περιμετρικά της Χαριλάου Τρικούπη. Έχει ισχυρούς δεσμούς με ορισμένες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα μπορούσε να στηριχθεί και σε ψήφους μελών που προέρχονται από το ΚΙΔΗΣΟ

Ο ένας εκ των τριών επικεφαλής των Κινήσεων Πολιτών Γιάννης Τούντας, θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία, χωρίς όμως να προσδοκά κάτι παραπάνω από μια απλή καταγραφή.

Δίχως αμφιβολία, ο Νίκος Ανδρουλάκης φαντάζει σαν ο ισχυρότερος που θα μπορούσε να βρεθεί απέναντι στην Φ.Γεννηματά. Ο κρητικός ευρωβουλευτής διατηρεί σταθερά καλές σχέσεις με την οργανωμένη βάση του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, μέχρι στιγμής, ο ίδιος και το περιβάλλον του έχουν αυτοαποκλειστεί (;) από τα όσα διαδραματίζονται στη ΔΗΣΥ. Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει μια δυναμική επιστροφή.

O Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που καταγράφει μία αξιόλογη παρουσία σε επίπεδο κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως θα σκεφτεί να μετρήσει τις δυνάμεις του.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!