Καλοκαιρινή εφαρμογή: Βρες παραλίες με γαλάζιες σημαίες στο κινητό σου

Ο προγραμματιστής Στάθης Ντονάς δημιούργησε μια χρήσιμη εφαρμογή για τα κινητά/tablets iPhone και Android για τις παραλίες με Γαλάζιες Σημαίες της Ελλάδας αλλά και όλης της υφηλίου.
Ο κ. Ντονάς εξηγεί στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9fm» ότι η Γαλάζια Σημαία είναι μια πιστοποίηση από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE) ότι μια παραλία, η μαρίνα ή ένας βιώσιμος οργανισμός τουριστικού σκάφους ανταποκρίνεται σε αυστηρά πρότυπα.
Ο ίδιος ανέφερε ότι «αυτή η εφαρμογή απαριθμεί τις παραλίες και τις μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Κάθε παραλία και μαρίνα έχει λάβει Γαλάζια Σημαία, ένα βραβείο που εγγυάται μοναδική περιβαλλοντική ποιότητα». «Η δημιουργία της εφαρμογής έγινε σε μια εβδομάδα» είπε και στόχος είναι η πιο ολοκληρωμένη εξέλιξή της για τη διευκόλυνση των χρηστών, κυρίως όσων διαθέτουν σκάφος και επιθυμούν να προσεγγίσουν μία μαρίνα άμεσα και μπορούν να γνωρίζουν πόσο οργανωμένη είναι η περιοχή.
Οι 71 στη Χαλκιδική
Υπενθυμίζεται πως με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα είχε αναδειχτεί και φέτος, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής.
Η εφαρμογή ονομάζεται Blue Flags και είναι διαθέσιμη στο App Store & Play Store, από τις αρχές Αυγούστου.
Οι προδιαγραφές του προγράμματος
11 γλώσσες, Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Κινέζικα, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Ολλανδικά, Γαλλικά, Ρωσικά και Τούρκικα.
- Κάθε περιοχή έχει πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο καθώς και πρόβλεψη 3 ημερών.
- Οι γαλάζιες σημαίες ταξινομούνται ανά δήμο, κατόπιν όλες οι τοποθεσίες ταξινομούνται ανάλογα με την απόσταση από την τοποθεσία σας.
Πλοηγηθείτε εύκολα στην παραλία χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας εφαρμογή πλοήγησης.
Προβολή χάρτη που εμφανίζει όλα τα μέρη ανά χώρα (μπορείτε να επιλέξετε χώρα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής).
Πληροφορίες σχετικά με: τύπος παραλίας (βραχώδης, αμμώδης), τις εγκαταστάσεις της περιοχής, ύπαρξη ναυαγοσώστη καθώς και αν παρέχεται πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες στην παραλία.
46 χώρες, 4.413 παραλίες, μαρίνες και σκάφη οικολογικού τουρισμού.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!