Γκάμπριελ: Να στηρίξουμε τους δημοκρατικά σκεπτόμενους Τούρκους

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι η χώρα του και η υπόλοιπη Ευρώπη θα πρέπει να στηρίξουν τη «δημοκρατικά σκεπτόμενη» πλειονότητα των Τούρκων που δεν υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δηλώσεις, στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD), έγιναν την ώρα που επιδεινώνονται δραματικά οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας, αφού ο Τ. Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους που ζουν στη χώρα να μποϊκοτάρουν τα μεγάλα γερμανικά κόμματα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

«Περισσότερη από τη μισή χώρα είναι δημοκρατικά σκεπτόμενη. Δεν τον στήριξαν», δήλωσε ο Ζ. Γκάμπριελ από το Σάαρλαντ.

«Πιστεύω ότι πολλοί στην Τουρκία βασίζονται στην Ευρώπη και τη Γερμανία για να στηρίξουν την τουρκική δημοκρατία και όχι να κοιτάνε απλώς άπραγοι», τόνισε ο αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης.

Βουλευτής των κεντροδεξιών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ πήγε ένα βήμα παραπέρα, καθώς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία «της οικογένειας Ερντογάν» στο εξωτερικό.

Ο κ. Γκάμπριελ πάντως εμφανίστηκε επιφυλακτικός στο θέμα των κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας, λέγοντας ότι η χώρα του δεν επιθυμεί να πλήξει «τους ιδιοκτήτες μικρών εστιατορίων και τους σερβιτόρους στις δυτικές ακτές» της Τουρκίας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!