ΝΔ ενόψει πρωθυπουργικών εξαγγελιών στη ΔΕΘ: «Υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας»

«Λίγο αργά θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τα ψέματα και οι τσάμπα υποσχέσεις είναι ενοχλητικά» τονίζει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις συναντήσεις Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς ενόψει ΔΕΘ.

Οπως υπενθυμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ «έχουν προηγουμένως φροντίσει να καταστήσουν οι ίδιοι τη Θεσσαλονίκη τόπο ανακοίνωσης ατελείωτων ψεμάτων». 

Και η ΝΔ απαριθμεί:

  • Με το αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το σκίσιμο των μνημονίων και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το 2014, τα θεαματικότερα ίσως ψέματα στην πολιτική μας ιστορία.
  • Με τα ψέματα του 2015 (μετά το τρίτο μνημόνιο, όταν υποτίθεται είχαν τελειώσει με τις ''αυταπάτες'').
  • Όταν υποσχέθηκαν ότι θα μειώσουν τη φορολογία και δεν θα παραχωρήσουν τα κόκκινα δάνεια σε funds, για να κάνουν ακριβώς τα αντίθετα.
  • Μέχρι τα περυσινά ψέματα, του 2016.

Η ΝΔ τονίζει ότι ανέδειξε 13 από αυτά τα ψέματα «και απάντηση δεν λάβαμε. Τους τα θυμίζουμε με την ελπίδα να λάβουμε κάποια πειστική απάντηση αντί για ένα ακόμα υβριστικό παραλήρημα.

Με το νέο ψέμα ότι δήθεν τελειώνουν τα μνημόνια, όταν έχουν δεσμεύσει τη χώρα σε βαριά λιτότητα με μειώσεις μισθών, συντάξεων και αφορολόγητου και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά ακόμα χρόνια.

Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν: υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας».

Και η ΝΔ καταλήγει: «Αναμένουμε - με όχι και τόσο μεγάλο, είναι η αλήθεια - ενδιαφέρον, τι ψέματα θα σερβίρουν φέτος και σε ποιους θα επιρρίψουν τις ευθύνες για τις αποτυχίες τους. Ελπίζουμε να βρουν κάτι πρωτότυπο».

Γκιουλέκας: Ο Τσίπρας θεωρεί ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με αφορμή τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας, άσκησε δριμεία επίθεση: «Ο Αλέξης Τσίπρας ήλθε, είδε και … απήλθε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη θυμίζοντας τον χειρότερο εαυτό του!» τόνισε ο κ. Γκιουλέκας 

Οπως είπε ο Πρωθυπουργός «μοίρασε πάλι ψέματα και έωλες υποσχέσεις θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς. Και όλα αυτά σε μία πόλη με ιδιαίτερα αρνητικό συμβολισμό για τον ίδιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού από τη Θεσσαλονίκη υφήρπασε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών με το περίφημο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» υποσχόμενος κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, σχίσιμο των μνημονίων και τόσα άλλα».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ «όλα αυτά στη Βόρειο Ελλάδα που υποφέρει από μία πρωτοφανή ανεργία. Στη Βόρειο Ελλάδα που οι επιχειρηματίες της πνίγονται από τη φοροκαταιγίδα που εξαπέλυσε η Κυβέρνηση, από την έλλειψη ρευστότητας με τα capital controls, από τον σκληρό ανταγωνισμό που υφίστανται από τις γειτονικές αγορές.Σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή ο πρωθυπουργός μίλησε πάλι για ανάπτυξη και για την θετική πορεία της οικονομίας. Υποσχέθηκε μείωση της φορολογίας για μετά το 2019 ξεχνώντας ότι ο ίδιος και η Κυβέρνησή του ψήφισαν τη μείωση του αφορολόγητου, την περαιτέρω περικοπή των συντάξεων και μία συνεχιζόμενη λιτότητα σε βάθος χρόνου».

Οπως είπε ο κ. Γκουλέκας ο πρωθυπουργός «έκανε επίσης λόγο για τα μεγάλα έργα και τις υποδομές, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο λιμάνι που ο ίδιος ως αντιπολίτευση και οι σύντροφοί του πολεμούσαν την όποια αναπτυξιακή ενέργεια είχε επιχειρηθεί γι’ αυτό. Αναφέρθηκε επίσης στην ολοκλήρωση της διπλής σήραγγας των Τεμπών, ξεχνώντας ότι τα έργα αυτά ξεκίνησαν και είχαν φτάσει μέχρι την τελική τους φάση από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. Και με μία αλαζονική διάθεση πρόβαλλε ως μοντέλο ανάπτυξης την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω!». 

Τέλος ο κ. Γκουλέκας κατέληξε λέγοντας: «Η επιχειρούμενη για άλλη μια φορά εξαπάτηση του ελληνικού λαού και ειδικότερα του λαού της Βορείου Ελλάδας από τον πρωθυπουργό θα αποτελούσε μέρος μιας πολυπαιγμένης κωμωδίας αν η κατάσταση δεν είχε ξεπεράσει τα όρια του τραγικού.Συστήνουμε στον πρωθυπουργό, την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη και την Βόρειο Ελλάδα να θυμάται την παροιμία: ''Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!''».


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!