Κομματικούς μηχανισμούς στην πυροσβεστική καταγγέλλει ο Ν. Τόσκας

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη ο κ. Τόσκας τόνισε ότι το «Πυροσβεστικό Σώμα ίσως αποτελεί τον πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού δημοσίου. «Χρησιμοποιήθηκε για χρόνια περισσότερο σαν κομματικός μηχανισμός, παρά σαν κομμάτι του κρατικού μηχανισμού, που θα έπρεπε να είχε την αποτελεσματικότητα, την εκπαίδευση, τον εξοπλισμό που έχουν σύγχρονα πυροσβεστικά σώματα» ανέφερε ο κ. Τόσκας επιρρίπτοντας την ευθύνη για αυτό στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κατήγγειλε, επίσης, ότι στο παρελθόν δεν γινόταν σοβαρή εκπαίδευση και πολλά στελέχη «έμπαιναν από το παράθυρο» στο Πυροσβεστικό Σώμα. Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι πλέον η κατάσταση αλλάζει. «Υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν» είπε ο κ. Τόσκας και διαβεβαίωσε ότι η πολιτική ηγεσία στηρίζει τα στελέχη της πυροσβεστικής «στο μέτρο του δυνατού».

Στον αντίποδα όμως ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει στάση απέναντι στο Πυροσβεστικό Σώμα. «Εμείς πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει της στάση της απέναντι στο Πυροσβεστικό Σώμα. Λέτε ότι είναι ο πιο στρεβλός μηχανισμός του Δημοσίου. Πείτε μας, πού είναι αυτή η στρέβλωση» τόνισε ο βουλευτής. «Δεν μπορούμε να λέμε στρεβλό μηχανισμό του δημοσίου ένα Σώμα το οποίο ρίχνεται πραγματικά στη φωτιά με όλες αυτές τις μεγάλες ελλείψεις, που και εσείς επιβεβαιώνετε μέσα από την τοποθέτησή σας» πρόσθεσε ο κ. Κατσώτης.
 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!