Ο συνασπισμός των ΗΠΑ δέχτηκε πυρά από αντάρτες στη Συρία

Δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού, που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχειρεί στη Συρία και το Ιράκ, δέχτηκαν πυρά κοντά στην Μανμπίζ στο βόρειο τμήμα της Συρίας και τα ανταπέδωσαν, γνωστοποίησε σήμερα Τρίτη ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια περιπολίας δυνάμεων του συνασπισμού κοντά σε περιοχές ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

«Οι δυνάμεις μας δέχτηκαν πυρά, ανταπέδωσαν και έπειτα μετακινήθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία», δήλωσε ο Ντίλον σε τηλεφωνική συνομιλία.

Το περιστατικό αντανακλά την πολύπλοκη κατάσταση στο πεδίο μάχης στη βόρεια Συρία, όπου επιχειρούν ο συριακός στρατός με την υποστήριξη της Ρωσίας, κουρδικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό, και σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία.

Ο συνασπισμός έχει ζητήσει από την Τουρκία να διαμηνύσει στους αντάρτες που υποστηρίζει στην περιοχή ότι το να ανοίγουν πυρ εναντίον δυνάμεων του συνασπισμού «δεν είναι αποδεκτό», τόνισε ο Ντίλον.

«Γνωστοποιήσαμε το περιστατικό στους ομολόγους μας στην Τουρκία και θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε περιπολίες ενώ είμαστε διαρκώς προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας σε αυτήν την περιοχή», συμπλήρωσε.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!