Π. Καμμένος: Οι δηλώσεις Ν. Βούτση μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους

Την πλήρη αντίθεσή του για τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν είμαστε λαός Ορθόδοξος» αλλά και ότι «οι παρελάσεις δεν είναι ό,τι καλύτερο», εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στις παρελάσεις για τις εθνικές εορτές, ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε ότι «δεν πιστεύω πως είναι ό,τι καλύτερο».

Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη».

Ακόμη, ανέφερε πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος, καθώς -όπως είπε- δεν το θεωρεί μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα. 

Αναφορικά με την αριστεία ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «όλοι έχουν επίγνωση πως ο συναγωνισμός είναι μία έμφυτη και δημιουργική διαδικασία».

Πρόσθεσε ωστόσο τα εξής: «Αλίμονο εάν δημιουργούμε “σφραγίδες” για τον άριστο. Λέμε όχι στις σκιαμαχίες μέσα από ταμπέλες».

Ο κ. Βούτσης παρατήρησε ότι η «εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική» και συνέχισε λέγοντας πως «η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε "Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια"».

«Δεν είμαστε λαός Ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι "ταλιμπάν της Ορθοδοξίας". Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους», κατέληξε. 

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!