Σε πύρινο κλοιό η Ζάκυνθος

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στη Ζάκυνθο, η οποία πλήττεται ξανά από πυρκαγιές.

Η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο χωριό Αναφωνήτρια συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου κατευθύνεται είτε προς το χωριό των Μαριών είτε προς την περιοχή Πόρτο Βρώμη. 

Στο σημείο βρίσκονται 22 οχήματα με 46 πυροσβέστες και μετά τη 1 π.μ. αναμένονται στο νησί αναμένονται ενισχύσεις καθώς και ερπυστριοφόρα του στρατού. 

Αυτό που δυσχεραίνει το έργο της πυρόσβεσης είναι τόσο η ένταση όσο και η εναλλαγή των ανέμων. 

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας έχει καταστραφεί ολοσχερώς μια παλαιά κατοικία όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι, ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ταβέρνα της περιοχής. 

Πύρινο μέτωπο σε δασική περιοχή είναι σε εξέλιξη και στην περιοχή Σκούτα του νησιού, ενώ λίγο μετά τις 20.30 έγινε γνωστό ότι εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στο όρος Σκοπός, λίγα χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ζακύνθου. Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες ιδιωτών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!