Αγωγή κατά του ΟΑΚΑ από τον Κώστα Φιλιππίδη -Για τον τραυματισμό του


Αποζημίωση υψους 538.000 ευρώ διεκδικεί από τους υπεύθυνους του ΟΑΚΑ ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης, εξαιτίας του τραυματισμού του από λακκούβα στο χώρο που προπονείτο.

Ο πρωταθλητής μάλιστα, όπως αναφέρει στην αγωγή του, ενώ επέστησε την προσοχή και διαμαρτυρήθηκε στους υπεύθυνους του σταδίου για την κατάσταση του ταρτάν, δεν βρήκε ανταπόκριση. Ο ίδιος πάντως εκτός του ότι τραυματίστηκε, δεν κατάφερε να πάρει μέρος σε τρεις διεθνείς αγώνες που ακολουθούσαν, ενώ υποβλήθηκε σε επέμβαση. Μάλιστα, θα κριθεί αύριο, Τρίτη, αν τελικά θα μπορέσει να ταξιδέψει στο Λονδίνο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, που ήταν ο μεγάλος στόχος της χρονιάς για εκείνον και διεκδικούσε μία θέση στο βάθρο, καθώς θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αναφέρει χαρακτηριστικά στην αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου:
«Η προετοιμασία  για το άθλημά γίνεται αποκλειστικά και μόνον στο  ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης»), που ανήκει στο εναγόμενο (.σ. στο ΟΑΚΑ ) , το οποίο  είναι το μοναδικό αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα  στο οποίο δύναται να προπονηθεί αθλητής των δικών μου δυνατοτήτων.  Συγκεκριμένα η προπόνηση διεξάγεται μόνον σε ένα χώρο του ΟΑΚΑ και δη στο κλειστό βοηθητικό στάδιο, παρότι στο εξωτερικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχουν οι διάδρομοι και οι βαλβίδες του άλματος επί κοντώ, το ταρτάν όμως (του εξωτερικού σταδίου) έχει κριθεί εντελώς ακατάλληλο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιώ τις προπονήσεις μου αποκλειστικά στο κλειστό βοηθητικό στάδιο. Στο κλειστό δε βοηθητικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχει ένας και μοναδικός διάδρομος για το άλμα επί κοντώ. Το ταρτάν στο τέλος του διαδρόμου αυτού πριν ο αθλητής επιχειρήσει το τελικό άλμα είχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια λακκούβα η οποία, όλη αυτή τη χρονική περίοδο, καλυπτόταν  πρόχειρα από κομμάτι ταρτάν».
Ο τραυματισμός του αθλητή έγινε στις 19 Ιουνίου 2017 όταν επιχειρούσε το τελευταίο βήμα πριν το άλμα.  «Εξαιτίας της κακοτεχνίας του ταρτάν, από παράνομη δηλαδή και υπαίτια παράλειψη του εναγομένου, το οποίο υποχρεούται να  διατηρεί το ταρτάν του μοναδικού διαδρόμου για το άλμα επί κοντώ σε άριστη κατάσταση, προς προστασία των αθλητών ώστε ανεμπόδιστα και χωρίς διακινδύνευση να εκτελούν το προπονητικό τους έργο,  πάτησα στο κομμάτι ταρτάν που κάλυπτε την λακούβα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το πόδι μου να βρεθεί στην παραπάνω λακκούβα,  μήκους πενήντα (50) εκατοστών, βάθους τριών (3) εκατοστών και πλάτους δεκαπέντε (15) εκατοστών. Εξαιτίας της ως άνω παράνομης και υπαίτιας παράλειψης  του εναγομένου, υπέστην ρήξη έσω μηνίσκου αριστερού γόνατος».
Όπως  αναφέρεται στην αγωγή, είχε μπροστά του αγώνες που θα μπορούσε να κερδίσει και να φέρει στη χώρα μετάλλια. «Η προπονητική προετοιμασία αφορούσε την συμμετοχή μου στην διοργάνωση του Diamond League (αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα της IAAF και συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο, είναι δηλ. μικρότερης κλίμακας παγκόσμιοι αγώνες κλασσικού αθλητισμού)  από την Διεθνή Ένωση Κλασσικού Αθλητισμού Ομοσπονδιών (ΙAAF)  και συγκεκριμένα την συμμετοχή μου στους διεθνείς αγώνες που θα διεξήγοντο σε Παρίσι (1-7-2017), Λωζάνη (6-7-2017), Μαρόκο (16-7-2017) και Μονακό (21-7-2017)».
Το θέμα μπορεί να μην απασχόλησε την διοίκηση του ΟΑΚΑ αλλά απασχόλησε τη Βουλή με ερώτηση που έγινε για το θέμα, αλλά και τον ΣΕΓΑΣ, του οποίου την πρόταση για αποκατάσταση των ζημιών απέρριψε το ΟΑΚΑ, όπως αναφέρει ενώ να σημειωθεί, τέλος ότι ο έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη που υπέστη.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!