Το Πεκίνο απαγορεύει οποιαδήποτε νέα επιχειρηματική συναλλαγή με τη Β.Κορέα

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας απαγόρευσε κάθε νέα επιχειρηματική συναλλαγή με πρόσωπα και επιχειρήσεις της Βόρειας Κορέας, συμμορφούμενο προς τις κυρώσεις τις οποίες επέβαλε ομόφωνα νωρίτερα αυτόν τον μήνα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σε έγγραφο το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας τονίζεται ότι απαγορεύεται κάθε νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, η ίδρυση νέων εταιρειών ή η επέκταση της δραστηριότητας προϋπαρχουσών.

Οι αιτήσεις για νέες επενδύσεις ή επέκταση παλαιότερων επενδύσεων στη Βόρεια Κορέα από κινεζικές εταιρείες δεν θα γίνονται δεκτές, προστίθεται στο έγγραφο. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ άμεσα, διευκρινίζεται.
Οι νέες κυρώσεις που αποφάσισαν να επιβάλλουν η Κίνα, η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ έχουν στόχο να ασκηθεί πίεση στην Πιονγκγιάνγκ προκειμένου να τερματίσει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!