Γιούνκερ: Η Ευρωζώνη θα είχε διαλυθεί εάν δεν πάλευα εγώ για την Ελλάδα

Στις εμπειρίες που βίωσε από το 2014 μέχρι σήμερα διατελώντας χρέη προέδρου της Κομισιόν, τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε αλλά και άσκησε, στις δύσκολες ισορροπίες που έπρεπε να διατηρηθούν μεταξύ των κρατών αλλά και στον κομβικό ρόλο που έπαιξε στην διασφάλιση της ενότητας της Ευρωζώνης αναφέρθηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

 

Σε συνέντευξή του στο Politico ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είχε διασφαλίσει πως η Ελλάδα δεν θα έβγαινε από την Ευρωζώνη το 2015, η ισορροπία θα ήταν σίγουρα χειρότερη.

 

Εκείνη την περίοδο, πάλευα σκληρά για την σταθερότητα του Eurogroup, ιδιαίτερα για την Ελλάδα, εναντίων μάλιστα των επιθυμιών του γερμανού υπουργού Οικονομικών. Εάν δεν το είχα κάνει, η Ευρωζώνη θα είχε διαλυθεί, επεσήμανε ο κ. Γιούνκερ.

 

Ο Γιούνκερ αναγνώρισε πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει προβλήματα, περιλαμβανομένων αυτών με την Πολωνία και την Ουγγαρία, που δεν δέχονται πρόσφυγες στο πλαίσιο του προγράμματος επανεγκατάστασης.

 

Αναφερόμενος στο Brexit, σημείωσε με νόημα ότι δεν στοιχηματίζει σε μια βρετανική ανατροπή. «Η υπόθεση εργασίας που κάνω, είναι ότι θα έρθει το Brexit», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Σε γενικές γραμμές, ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε αισιόδοξος και έτοιμος για μάχη όταν επιστρέψει το Σεπτέμβριο, οπότε θα μιλήσει για την κατάσταση πραγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2017. Επικαλούμενος τα πρόσφατα θετικά στοιχεία για την ευρωπαϊκή οικονομία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από ότι ένα χρόνο νωρίτερα.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!