Ραχόι: Ενας προϋπολογισμός ένας υπουργός Οικονομικών για όλη την ευρωζώνη


Υπέρ ενός προϋπολογισμού της ευρωζώνης και ενός υπουργού Οικονομικών των χωρών της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης αναμένεται να τεθεί η Ισπανία, στην επόμενη προγραμματισμένη τετραμερή σύνοδο της 28ης Αυγούστου.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βαθύνει η οικονομική και νομισματική ένωση», τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι αναφερόμενος στην ημερησία διάταξη της λεγόμενης G4 την 28η Αυγούστου, που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία.
«Η Ισπανία θα ταχθεί υπέρ ενός Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, υπέρ ενός ευρωπαϊκού προϋπολογισμού που θα επιτρέψει την προοδευτική προσέγγιση του βιοτικού επιπέδου και του πλούτου όλων των ευρωπαϊκών χωρών», συνέχισε ο Ραχόι, ο οποίος θα συμμετάσχει στη σύνοδο μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.
«Η Ισπανία θα στοιχηματίσει στα ευρωομόλογα, ένα ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών που θα εκδίδει ευρωομόλογα, τα οποία θα έχουν ασφαλώς επαρκή αξιοπιστία και υποστήριξη από τις αγορές, ώστε να μπορούμε όλοι μας να χρηματοδοτούμαστε με πολύ χαμηλές τιμές» συμπλήρωσε.
Υπέρ ενός κοινού υπ. Οικονομικού αλλά και και κοινού προϋπολογισμού έχει ήδη ταχθεί και ο Εμάνουελ Μακρόν, κάτι όμως που θα απαιτούσε αλλαγή των συνθηκών.
Η Μέρκελ από την πλευρά της, είχε δηλώσει έτοιμη να συζητήσει τη δημιουργία ενός τέτοιου υπουργείου και ενός προϋπολογισμού της ευρωζώνης, έπειτα από την κοινή γαλλογερμανική υπουργική σύνοδο στο Παρίσι τη 13η Ιουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!