Παύση 6 μηνών σε πρωτοδίκη που καθυστερούσε την δημοσίευση 265 υποθέσεων

Πρωτοδίκης των Διοικητικών Δικαστηρίων που υπηρετούσε στη Νότια Πελοπόννησο καθυστέρησε 265 υποθέσεις μέσα σε μία τριετία(!), πετυχαίνοντας προσωπικό αρνητικό ρεκόρ με αποτέλεσμα να τεθεί σε προσωρινή παύση 6 μηνών. Την ποινή αυτή αυτής επέβαλε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με … «άκρα επιείκεια», για την πρωτοφανή αμέλεια που επέδειξε παρά τις σχετικές συστάσεις να ολοκληρώσει τν έκδοση και τα δημοσίευση των αποφάσεων που χειριζόταν , την τριετία 2009-2012.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αναβίωσε, με την απόφαση του, την πρωτοβάθμια πειθαρχική ποινή που είχε επιβληθεί στην πρωτοδίκη η οποία είχε ξεπεράσει κατά πολύ το ανώτατο όριο των 8 μηνών που προβλέπεται για να δημοσιεύσει τις αποφάσεις της. Μάλιστα, όταν κλήθηκε να παρέχει εξηγήσεις, όχι μόνο δεν εμφανίστηκε αλλά δεν υπέβαλε και σχετικό υπόμνημα.

Σε πρώτη φάση τα αρμόδια όργανα προχώρησαν στην περικοπή του επιδόματος «ταχύτερης και αποτελεσματικής διεκπεραίωσης υποθέσεων» και όταν, πλέον, κρίθηκε ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καθηκόντων της και ότι «δεν καταβάλλει την απαιτούμενη ιδιαίτερη προσπάθεια» το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της επέβαλε την ποινή της 6μήνης παύσης. Μετά την επιβληθείσα ποινή η πρωτοδίκης δημοσίευσε 170 αποφάσεις από αυτές που είχε ...ξεχάσει να δημοσιεύσει αλλά, τελικά, το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.
Η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ με την γυναίκα να υποστηρίζει ότι οι καθυστερήσεις οφείλονταν σε βαρύ πένθος από αιφνίδια απώλεια αγαπημένου της προσώπου, ενώ την ίδια περίοδο επιδεινώθηκε η υγεία του υπερήλικα 93χρόνου πατέρα της.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στην απόφαση της υπογραμμίζει ότι «τέτοιας έκτασης χρόνου και όγκου υποθέσεων καθυστέρησης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από οικογενειακούς λόγους» αλλά δείχνοντας « άκρα επιείκεια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, της επέβαλε την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των 6 μηνών. Έτσι, η Πρωτοδίκης το διάστημα των 6 μηνών που θα είναι εκτός δικαστικού σώματος δεν θα λαμβάνει τις αποδοχές της.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!