Ο Τραμπ θα ακυρώσει πρόγραμμα του Ομπάμα για την προστασία από την απέλαση 600.000 μεταναστών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται ότι θα ανακοινώσει, πιθανόν ακόμη και σήμερα Παρασκευή, την απόφασή του να τερματιστεί η ισχύς ενός προγράμματος της εποχής του Μπαράκ Ομπάμα το οποίο προστατεύει σχεδόν 600.000 μετανάστες οι οποίοι είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα όταν ακόμη ήσαν ανήλικοι «όπως ισχύει σήμερα», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News επικαλούμενο ένα ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησής του.

Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ότι θα ακύρωνε όλα τα εκτελεστικά διατάγματα του προκατόχου του για τη μετανάστευση, συμπεριλαμβανομένου του διατάγματος για την μη απέλαση μεταναστών που έφθασαν στις ΗΠΑ όταν ακόμη ήσαν ανήλικοι (Deferred Action for Childhood Arrivals, ή DACA).

Σύμφωνα με έναν ανώτερο Αμερικανό κυβερνητικό αξιωματούχο ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο Τραμπ τείνει στο να τερματίσει την ισχύ του προγράμματος αυτού για όλες τις νέες αφίξεις αλλά απλώς να αφήσει όσους ωφελούνται από αυτό να παραμείνουν στη χώρα μέχρι να τερματιστεί η (διετής συνήθως) διάρκεια των αδειών παραμονής και εργασίας που τους έχουν δοθεί.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!