Πανίσχυρη και ανατρεπτική η νέα Bentley Continental GT

Πανίσχυρη και ανατρεπτική η νέα Bentley Continental GT. Σε λίγες ημέρες πρόκειται να αποκαλύψει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, από τις 12 έως 24 Σεπτεμβρίου, την 3η γενιά της Continental GT, που συνδυάζει τη χειροποίητη πολυτέλεια με την τεχνολογία αιχμής, δημιουργώντας το καλύτερο Grand Tourer που έχει υπάρξει ποτέ. Η σχεδίαση του αμαξώματος αντικατοπτρίζει πλήρως την αίγλη που χαρακτηρίζει κάθε Bentley, ενώ σε σχέση με την προηγούμενη Continental W12- το βάρος έχει μειωθεί πάνω από 80 κιλά χάρη στην χρήση νέων υλικών.

Διατηρώντας την κλασική σχεδίαση, η νέα γενιά έχει πιο έντονη ανάγλυφη αισθητική με επιρροές από την πρωτότυπη EXP 10 Speed 6. Αξιοσημείωτο είναι πως η Continental GT είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με πλαϊνά αμαξώματος κατασκευασμένα με την μέθοδο Super Formed.

Στην καρδιά της νέας Continental GT βρίσκεται μία ολοκαίνουργια εκδοχή του μοναδικού 6-λιτρου W12 βενζινοκινητήρα με διπλή υπερτροφοδότηση και για πρώτη φορά σε συνεργασία με ένα αυτόματο κιιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις, για ταχύτατες  και αποδοτικότερες αλλαγές.

Ο νέος χειροποίητος W12 TSI σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στο Crewe, της Βρετανίας, ενώ εξακολουθεί να αποτελεί το πιο προηγμένο 12-κύλινδρο μοτέρ του κόσμου. Η μοναδικότητα της διάταξης «W» συνεπάγεται 24% μικρότερο μήκος - σε σχέση με έναν κλασικό V12- προσφέροντας παράλληλα καλύτερη κατανομή βάρους και περισσότερο χώρο για την καμπίνα. Το νέο μηχανικό σύνολο εφοδιάζεται  με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, εκτελώντας 300 εκατομμύρια μικρό-υπολογισμούς λογισμικού ανά δευτερόλεπτο. Αποδίδει 635 ίππους και 900 Nm ροπής και από στάση επιταχύνει τη νέα Continental GT στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα στα 333 χλμ./ώρα...

www.driveandtravel.gr


Πηγή: www.sport24.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!