«Μπλόκο» στις ηλεκτρονικές εφαρμογές μίσθωσης ταξί προωθεί η κυβέρνηση

Στο «κλείσιμο» της αγοράς ταξί στην Ελλάδα με νομοθετικές διατάξεις οι οποίες ουσιαστικά καταργούν τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εφαρμογές (applications) που χρησιμοποιεί το επιβατικό κοινό για τις μετακινήσεις του, προχωρά το υπουργείο Μεταφορών, όπως υποστηρίζουν σε σημερινό δημοσίευμά τους «Τα Νέα».

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, επιχειρείται η κατάργηση της υπηρεσίας μίσθωσης αυτοκινήτου με οδηγό από τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, προσχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σύναψη συμβάσεων τριετούς διάρκειας μεταξύ των εταιρειών των διαδικτυακών εφαρμογών και των αυτοκινητιστών ταξί. Αυτό, όπως επισημαίνεται, «σημαίνει ότι οι εταιρείες που έχουν ήδη αναπτύξει τις συγκεκριμένες εφαρμογές, με το νομοσχέδιο του Σπίρτζη θα πρέπει να μετατραπούν σε ολοκληρωμένες επιχειρήσεις παροχής μεταφορικού έργου, ενώ σήμερα λειτουργούν μόνο ως ‘διαμεσολαβητές’».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νομοσχέδιο Σπίρτζη παρουσιάστηκε πρόσφατα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία μάλιστα του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) Θύμιου Λυμπερόπουλου.

Σημειωτέον, όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, η πλατφόρμα Beat ξεκίνησε συλλογή υπογραφών κατά του νομοσχεδίου, στα πρότυπα της αντίστοιχης ενέργειας από την εταιρεία Uber στο Λονδίνο, που είναι σε εξέλιξη από το περασμένο Σάββατο. 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!