Η προσφώνηση της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά προς τον Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Θεσσαλονίκη, 27-9-2017  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά υποδέχτηκε και συνόδεψε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 ετών από την ίδρυση του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, των 90 ετών από την ίδρυση της Ιμβριακής Ενώσεως Μακεδονίας-Θράκης και των 30 ετών από την ίδρυση της Εταιρείας Μελέτης Ίμβρου και Τένεδου.
Η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, κατά την προσφώνησή της προς τον Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τόνισε:
Σήμερα που υψώνονται οι οικονομικές δυσκολίες και οι άνεργοι νέοι αναζητούν την κλεμμένη ελπίδα, που η ανθρώπινη αξιοπρέπεια υφίσταται έντονα την προσβολή, που η πνευματική συρρίκνωση δίνει χώρο στο περίεργο φαινόμενο της εκκοσμικεύσεως, που το φυσικό περιβάλλον υφίσταται την ιδιοτελή κατάχρηση κυρίως από τους ανθρώπους του χρήματος, που ένας μεγάλος αριθμός παιδιών του Τρίτου Κόσμου πάσχει πολλαπλώς από τη βία και τη φτώχεια χωρίς να έχουν καν τη στοιχειώδη τροφή, που η απειλή ενός παγκοσμίου πολέμου είναι ορατή, υπάρχει η ελπίδα της Εκκλησίας και ο δυναμικός λόγος των πνευματικών ηγητόρων της, όπως είσθε εσείς, Παναγιώτατε...
Παραπέμπω ενδεικτικά στο Μήνυμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, την οποία, ύστερα από αιώνες συνοδικής απραξίας σε Πανορθόδοξο επίπεδο, συγκαλέσατε με επιτυχία το 2016 στην Κρήτη. Αυτό το Μήνυμα περιέχει τον δυναμικό λόγο της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Παρομοίως ένα τεράστιο πνευματικό μήνυμα ακτινοβολεί στο διεθνή θεολογικό κόσμο το επιστημονικό έργο που επιτελεί το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!