Χυδαιότητες στη Βουλή: Ο Λαγός φώναζε χουντικά συνθήματα

Νέες χρυσαυγίτικες χυδαιότητες εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στη Βουλή, με τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Λαγό να εκτροχιάζεται για άλλη μια φορά και να φωνάζει το χουντικό σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους παρευρισκόμενους και μια ειρωνική απάντηση από την Τασία Χριστοδουλοπούλου. 

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν η κυρία Χριστοδουλοπούλου, που βρισκόταν στο προεδρείο, ζήτησε από τον Γιάννη Λαγό να συντομεύει, καθώς είχε ήδη μιλήσει για οκτώ και πλέον λεπτά. 

Εκείνη την ώρα, ο χρυσαυγίτης βουλευτής κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι παίρνει μέσω πλειστηριασμών τα σπίτια των Ελλήνων για να τα δίνει στους «λαθρομετανάστες». Δεν δίστασε μάλιστα να ισχυριστεί ότι η Χρυσή Αυγή θα επιχειρήσει να βγάλει το νόμο αντισυνταγματικό. 

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Λαγός «απείλησε» ότι η Χρυσή Αυγή θα μπει σε καφενεία, σε χωριά και σε πόλεις για «να ζητήσουν οι Έλληνες πολίτες αυτά τα οποία δίνετε στους λαθρομετανάστες».  

«Να δώσετε, λοιπόν, και στον φτωχό τον Έλληνα, που δουλεύει τόσα χρόνια, να δώσετε και στον φτωχό τον Έλληνα, τον άνεργο, που δεν έχει να βάλει το κεφάλι του κάτω από ένα κεραμίδι, να δώσετε και σε αυτόν σπίτι, να του δώσετε εκτάσεις γης και να του δώσετε χρήματα, να βγάλει την πείνα του και την ταλαιπωρία στην οποία τον έχετε βάλει» είπε ο κ. Λαγός, και συμπλήρωσε: «Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή. Γι’ αυτό θα πολεμήσουμε και θα δούμε αν αυτός ο νόμος βγει αντισυνταγματικός, μετά την παρέμβαση της Χρυσής Αυγής. Και όσο να σας πολεμάει, εμείς θα συνεχίσουμε και να φωνάζουμε για “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”». 

Οι χρυσαυγίτες βουλευτές ξέσπασαν σε θερμά χειροκροτήματα ενώ η Τασία Χριστοδουλοπούλου, που ασκούσε χρέη προέδρου, καταδίκασε άμεσα το σχόλιο του Γιάννη Λαγού. 

Μόλις ο Λαγός ξεστόμισε το σύνθημα της Χούντας, από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής ακούστηκαν θερμά χειροκροτήματα.

«Ανατριχιάσαμε, κύριε Λαγέ. Πού το θυμηθήκατε αυτό τώρα; Είναι δυνατόν; Τέτοιες εκφράσεις της Χούντας μέσα στην Ελληνική Βουλή; Αυτό είναι πρωτάκουστο. Σας παρακαλώ, μην το ξανακάνετε αυτό» είπε με άκρως ειρωνικό τόνο στη φωνή της. 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!