«Καυτή» εβδομάδα με φόντο τις προετοιμασίες για τη ΔΕΘ

Η «επανεκκίνηση» των διαπραγματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση αναμένεται στις 5 Σεπτεμβρίου καθώς έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Πιερ Μοσκοβισί και η οποία κρίνεται σημαντική.

 

Παράλληλα τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Euro Working Group με στόχο την έγκριση της υποδόσης των 700 εκατ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ αναμένεται ξανά να εκφράσει αμφιβολίες για την επιτυχία του προγράμματος καθιστώντας την ερχόμενη εβδομάδα δύσκολη για την κυβέρνηση.

 

Σε αυτό το κλίμα και με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ανά χείρας για την ανάπτυξη 0,8% το β' τρίμηνο, υπουργοί και άλλα μέλη της κυβέρνησης έχουν προγραμματίσει επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχουν συσκέψεις με εκπροσώπους φορέων για θέματα της αρμοδιότητας τους, με σκοπό να προετοιμάσουν το έδαφος για την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην 82η ΔΕΘ.


Η αρχή έγινε την Παρασκευή με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο ο οποίος είχε συσκέψεις με δημάρχους και μυδοκαλλιεργητές και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρό που είχε συσκέψεις για την Υγεία.


Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού, Κατερίνα Νοτοπούλου θα επισκεφθούν τον πρώην στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά για το οποίο έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες παραχώρησης του στην τοπική κοινωνία. Στη συνέχεια η κ. Παπανάτσιου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των επιμελητηρίων στο Γραφείο Πρωθυπουργού.


Ο πρωθυπουργός στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει στην τελετή εγκαινίων στις 8 το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου και το μεσημέρι της Κυριακής 10 Σεπτέμβρη θα δώσει συνέντευξη Τύπου.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!