Αντιπαράθεση Π. Καμμένου - Ντ. Μπακογιάννη στη Βουλή

Αντιπαράθεση μεταξύ του Πάνου Καμμένου και της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε αναφορά του υπουργού Άμυνας για τη βουλευτή της Ν.Δ. και τον σύζυγο της Ισίδωρο Κούβελο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του προέδρου των ΑΝΕΛ στη δικαστική υπόθεση για το πλοίο «Noor 1»,

Κατά το κλείσιμο της συζήτησης, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για σχέση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη με την κ. Μπακογιάννη και τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο.

«Έχω μάθει ότι το κοινοβούλιο έχει μια βασική αρχή, τον διάλογο. Και ομολογώ ότι μου έκανε αλγεινή εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο κ. Καμμένος μιλούν τελευταίοι, διότι φοβούνται τις απαντήσεις» σχολίασε η κ. Μπακογιάννη. «Επειδή είμαι λίγο πιο παλιά εδώ μέσα, τζάμπα μάγκας είναι εκείνος που σηκώνεται από κει και προκαλεί να γίνει προκαταρκτική επιτροπή και στην εξεταστική κρύβεται πίσω από τις φούστες του κυρίου Τσίπρα», είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Τα παντελόνια του κ. Τσίπρα, αν αυτό ενοχλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Συνεχίζοντας, η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι είμαι φίλη με τον κ. Μαρινάκη. Τον διόρθωσα. Είμαι κουμπάρα του από το 1996. Με έχει παντρέψει και έχω βάλει λάδι στο γιο του, ο οποίος είναι σήμερα 18 ετών. Αλλά επειδή εγώ από το 1996 είμαι στη Νέα Δημοκρατία, θυμάμαι πάρα πολύ καλά τις εξαιρετικές σχέσεις του κ. Καμένου με τον Μαρινάκη! Και σας διαβεβαιώ ότι εγώ μεν είχα κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη, και είναι γνωστό σε όλους, αλλά ο κ. Καμμένος ο οποίος δεν είχε αυτού του είδους την κουμπαριά με τον κ. Μαρινάκη, τον επισκεπτόταν πολλές φορές στο γραφείο του. Έτσι δεν είναι κύριε Καμμένε; Εσείς και όταν βρισκόσασταν σε αδυναμία, τώρα τελευταία, στέλνατε και τη σύζυγο να τον επισκεφθεί κύριε Καμμένε. Έτσι δεν είναι; Και επειδή θα σας πρότεινα να είστε προσεκτικός, διότι στη ζωή αυτή, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κύριε Καμμένε, και επειδή τα νταηλίκια καλό είναι να μπορεί κανένας να τα υποστηρίξει και άλλως πως, με προσοχή, με σεβασμό και ότι έχετε να πείτε, επειδή παλιά σας έδινα και καμία συμβουλή, αν έχετε στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία, θα σηκωθείτε και αυτό που είπατε από αυτό το έδρανο, θα το πείτε τώρα σε όλους. Και θα πείτε ‘ψηφίστε την εξεταστική' , για να μην γίνετε εσείς ρόμπα».

Λαμβάνοντας τον λόγο και απευθυνόμενος στην κ. Μπακογιάννη, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «τον κ. Μαρινάκη τον συνάντησα ενώπιον σας, ενώπιον του κ. Γιακουμάτου και άλλων συναδέλφων, σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή, με τον κ. Πατέρα. Αυτή ήταν η φορά που τον συνάντησα».

Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας «η γυναίκα μου δεν τον συνάντησε ποτέ. Τον μόνο που συνάντησε εν συνεχεία ήταν τον κ. Κουρτάκη και όταν έκανε την περίφημη εκπομπή στα Παραπολιτικά, ήρθε και ο κ. Μαρινάκης να χαιρετίσει. Αυτές ήταν οι συναντήσεις. Ακούστε κυρία Μπακογιάννη... Πέστε μας εκείνο το εκατομμύριο στο Λονδίνο, που σας βρήκαν στο πόθεν έσχες, μήπως έφυγε από ναυτιλιακή που συστέγαζεται ο κ. Μαρινάκης; Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και αφήστε τη λάσπη σε εμένα».

Ανταπαντώντας, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι δεν την εκπλήσσει «η χυδαιότητα του κ. Καμμένου» και πρόσθεσε: «Επειδή ακούει ο ελληνικός λαός όμως έχω την υποχρέωση να θυμίσω ότι όταν έγινε η ιστορία με το πόθεν έσχες, όπου αναρωτήθηκαν αν αυτό το ένα εκατομμύριο ήταν μετοχές ή μετρητά, εγώ κ. Καμμένε προσήλθα σε αυτή τη Βουλή και ζήτησα από έναν - έναν τους συναδέλφους να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας μου. Και ο Μανώλης Γλέζος ήρθε και με ρώτησε. Μου λέει μα θέλεις να ψηφίσουμε όλοι υπέρ της άρσης ασυλίας σου; Και είπα ‘ναι'. Και πήγα στο δικαστήριο και αθωώθηκα πανηγυρικά και φάνηκε ότι ήταν μια στημένη πολιτικά υπόθεση. Μια υπόθεση κύριε Καμμένο που δεν μπήκε στο αρχείο, υπήρξε από τη ναυτιλιακή δραστηριότητα του άνδρα μου».

Απευθυνόμενη στον κ. Καμμένο, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «εσείς με τον τρόπο που έχετε μαζέψει τα λεφτά σας, προσέξτε, διότι μιλήσατε και τα πρακτικά γράψανε. Δεν υπάρχει χειρότερο να μην έχεις το θάρρος να πεις σε αυτούς τους ατυχείς συναδέλφους (σ.σ. έδειξε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ), που οι μισοί από αυτούς είναι μουγκοί σήμερα, ότι τους δίνεις τη δυνατότητα να ψηφίσουν υπέρ της εξεταστικής».

«Τα χρήματα του χαμένου εκατομμυρίου της κ. Μπακογιάννη πήγαν από ναυτιλιακή εταιρεία η οποία κατά τύχη είχε έδρα τις εταιρείες του κ. Μαρινάκη», σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε ότι «αυτό αρκεί να γίνει μια εξεταστική όταν ολοκληρώσει αυτήν την έρευνα η δικαιοσύνη, για να δούμε ποιος είχε σχέση με ποιον».

Πηγή: ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!