Γεννηματά σε Τσίπρα: Φοβάστε για την «Κόπρο του Αυγεία» που είναι μαζεμένη στην αυλή σας

Από το βήμα της Βουλής, όπου διεξάγεται η Εξεταστική Επιτροπή για το Noor1 και ενδεχόμενη εμπλοκή του Πάνου Καμμένου, η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Έχετε σήμερα μία νέα ευκαιρία να δείξετε στην πράξη ότι πιστεύετε στην "κάθαρση". Γιατί αν και πάλι δεν το κάνετε, τότε απλά θα επιβεβαιώσετε ότι δεν την θέλετε, γιατί φοβάστε τις αποκαλύψεις για την "Κόπρο του Αυγεία" που είναι μαζεμένη στην αυλή σας» είπε χψαρακτηριστικά η Πέόρδος του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά εκτίμησε ότι η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αρχίσει και ο κύκλος της κλείνει.

«Χρειάζεται ν' αλλάξουμε πορεία, μέσα από την έκφραση των ίδιων των πολιτών, της λαϊκής ψήφου. Με άλλη κυβέρνηση, με άλλη πολιτική, με σχέδιο και εθνική γραμμή για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια. Με κύρος και ανάστημα στην Ευρώπη. Για την επανεκκίνηση της σχέσης μας με την Ευρώπη. Για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας. Με προτεραιότητα τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, αλλά ανάπτυξη για όλους» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

«Αν και δεν υιοθετούμε ορισμένα σημεία του σκεπτικού της πρότασης της ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Γιατί είναι μία υπόθεση γεμάτη σκιές και σκοτεινές γωνίες, που πλήττουν το κύρος της Πολιτείας. Είμαστε ιδεολογικά, αξιακά, ιστορικά ταυτισμένοι με την ανάγκη για απόλυτη διαφάνεια στον δημόσιο βίο» ανέφερε.

«Διαφάνεια για τους πάντες και παντού. Όχι a la carte, ανάλογα με τις κομματικές επιδιώξεις. Έχουμε πει "ναι" σε κάθε πρόταση για διερεύνηση ακόμα και θεμάτων που σχετίζονται με τη δική μας διακυβέρνηση» πρόσθεσε. 

Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί τη διαφάνεια. «Είστε όλο λόγια. Λόγια περί διαφάνειας και μετά σφιχταγκάλιασμα με τη διαπλοκή. Εντελώς ανίκανοι να πατάξετε τη διαφθορά. Εσείς, κύριοι της Κυβέρνησης τι κάνατε; Είπατε "όχι" σε οτιδήποτε σας αφορά μέχρι σήμερα.

Αρνείστε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διερευνηθεί το πώς φθάσαμε στα capital controls και στο μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου το 2015, τη διερεύνηση των κινήσεων Βαρουφάκη και των συνεπειών τους στην οικονομία, τους δικούς σας χειρισμούς στα θέματα της Υγείας και σήμερα την Εξεταστική για τον κ. Καμμένο».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι «είτε τώρα, είτε σε επόμενη φάση, αυτή η Εξεταστική θα γίνει και όλα θα έρθουν στο φως. Καμία μεθόδευση δεν θα συσκοτίζει την υπόθεση για πολύ».

Απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εμφανίζεται ως τιμητής. «Κρίνεσθε πλέον για πράξεις και παραλήψεις σας» επισήμανε χαρακτηριστικά.
 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!